Geen WhatsApp voor BlackBerry 10

WhatsApp heeft vandaag naar buiten gebracht dat het bedrijf nog geen plannen heeft om de populaire berichten-app uit te brengen voor BlackBerry 10. Een reden heeft het bedrijf nog niet gegeven, maar een flinke tegenvaller is het wel.

Voorlopig geen WhatsApp op BlackBerry 10

WhatsappWhatsApp is een van de populairste apps op Android, iOS en Windows Phone, maar het nieuwe BlackBerry 10 zal het voorlopig zonder de app moeten stellen. WhatsApp sluit een BlackBerry 10-app in de toekomst niet uit, maar voorlopig zouden er nog geen plannen zijn. Dit is een flinke domper voor RIM en hun nieuwe besturingssysteem dat op 30 januari gelanceerd wordt. Uiteraard heeft BlackBerry wel het bekende pingen, maar dat werkt alleen maar op BlackBerry-toestellen terwijl WhatsApp op meerdere systemen werkt. Daarbij maken steeds meer mensen gebruik van WhatsApp waardoor de beschikbaarheid van die app vaak meeweegt in de keuze van een telefoon.

WhatsApp via omweg mogelijk toch te gebruiken

Ondanks dat WhatsApp voorlopig niet officieel op BlackBerry 10 zal verschijnen is er mogelijk wel een tijdelijke oplossing. BlackBerry 10 heeft namelijk een ‘Android Runtime’ waardoor Android-apps geïnstalleerd kunnen worden (via niet zo legale manieren). Op die manier zou WhatsApp voor Android gedraaid kunnen worden. Gebruikers van de PlayBook, de tablet van RIM die draait op een BlackBerry 10-achtig besturingssysteem, zeggen dat WhatsApp op die manier prima werkt dus wat dat betreft is er hoop voor BlackBerry 10.

Bron: CrackBerry


Tags: , , ,