Microsoft en Apple met elkaar overhoop over betalen in app

Apple en Microsoft liggen met elkaar overhoop over de Skydrive-app in de App Store van Apple. Microsoft wil abonnementen aanbieden die je via de app kunt kopen, maar Apple wil dan wel een deel van de opbrengst hebben en daar is Microsoft niet blij mee.

Microsoft wil geen 30 procent van abonnementskosten afdragen aan Apple

SkydriveWanneer een ontwikkelaar een betaalde app in de App Store van Apple wil plaatsen moet er 30 procent van de inkomsten afgedragen worden aan Apple. Het is echter ook zo dat wanneer iemand een abonnement neemt via een app in de App Store er 30 procent afgedragen moet worden van de abonnementskosten. Er gaan nu geruchten dat Microsoft en Apple daarover met elkaar overhoop liggen. Zo is het mogelijk om een abonnement te nemen bij de Skydrive-app van Microsoft, maar die wil geen 30 procent afdragen aan Apple. Apple laat Microsoft daardoor de app niet updaten. Microsoft zou al voorgesteld hebben om alle betaalopties uit de app te halen, maar Apple is daarmee niet akkoord gegaan. Ook andere apps die Skydrive gebruiken zouden door Apple geweigerd worden in de App Store.

Apple en Microsoft hebben nog niet gereageerd op geruchten

Microsoft zou dus 30 procent van de abonnementskosten moeten afdragen aan Apple. Het gaat echter nog wat verder, want Apple zou ook inkomsten willen blijven ontvangen wanneer gebruikers overstappen naar andere systemen. Het abonnement is namelijk aangeschaft via een Apple-apparaat en daar willen ze geld voor zien, zelfs wanneer gebruikers na een tijdje niet meer gebruik maken van Apple. De bedrijven hebben nog niet gereageerd en het is onbekend of er aan een oplossing gewerkt wordt en wanneer we die eventueel kunnen verwachten.

Bron: Nu.nl


Tags: , , ,