HTC gaat Android muziektelefoon ‘One V’ uitbrengen

Het gerucht gaat dat HTC van plan is om een muziektoestel uit te brengen. HTC zou dit doen in samenwerking met Beats Audio en de telefoon zal draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Pocket-lint komt met de geruchten en zegt dat HTC met ‘One V’ een smartphone op de markt wil brengen die zich richt op muziek. De HTC One V zou draaien op Android 4.0, een 3.7 inch scherm hebben, een 1GHz processor en 1GB Ram geheugen. Foto’s kunnen gemaakt worden met de 5 megapixel camera en filmpjes zijn op te nemen in 720p. De specs zijn niet heel spectaculair, maar dat hoeft ook niet want dit toestel gaat een ander ‘selling point’ krijgen: Beats Audio. We hebben al vaker Beats Audio toestellen gezien (Sensation XE en XL) en de Beats Audio hoofdtelefoons schijnen onder de jeugd enorm populair te zijn. Wel vragen we af hoever de samenwerking gaat in het geval van de One V. Is het wat aangepaste software, een logo en stijlvolle oordopjes/koptelefoon of zit er speciale hardware in die de audiokwaliteit zal opkrikken? Overigens is het niet alleen de hardware die voor goede audio zorgen, want de meeste kwaliteit valt te halen uit de bron (de muziek zelf). Als je een MP3’tje met een bitrate van 96kbit/s luistert op een speciale muziek telefoon in combinatie met dure oordopjes, dan zal het nog steeds slecht klinken. Je moet dus muziek hebben van 320kbit/s, of nog beter, een lossless formaat zoals FLAC. Dus mocht je een audiotelefoon willen kopen, let dan op de muziek die je erop zet.

HTC One VDe One V gaat volgens geruchten onthuld worden op het Mobile World Congress en naast het Beats Audio toestel zal HTC ook de One X, One S en de One XL aankondigen. Nog een paar nachtjes slapen en dan krijgen we meer zekerheid over de 2012 line-up van de Taiwanese fabrikant.

Bron: Pocket-lint


Tags: , , , ,