Nokia 808 PureView vs iPhone 4S, Galaxy S3, One X en N8!

De Nokia 808 PureView, de beste cameraphone die ooit gemaakt is met de meeste megapixels die er ooit in een smartphone gestopt zijn. Flinke marketingpraat, dus tijd om te te kijken hoe de Nokia 808 het doet tegenover de iPhone 4S, Galaxy S3, One X en N8!

Nokia 808 Pureview41 hele megapixels op de sensor, Rich Recording Audio voor prachtige audio-opnames en haarscherpe full HD filmpjes. De Nokia 808 PureView heeft het allemaal in huis, maar leuke termen en mooie cijfertjes betekenen niets zonder enig vergelijkingsmateriaal. Daarom hebben de dames en heren van Beste Product dit smartphone-camera monster tegenover vier smartphones gezet. Namelijk de vlaggenschepen iPhone 4S, Galaxy S3 en de One X en een wat ouder topmodel van Nokia, de N8! Eerst kijken we hoe de 808 het doet tegenover de grootheden iPhone 4S en Galaxy S3:

Nokia 808 PureView vs iPhone 4S en Samsung Galaxy S3

httpv://www.youtube.com/watch?v=QQDgroqRw2g
httpv://www.youtube.com/watch?v=SK_GkppyvQs

Wat direct opvalt bij beide video’s is dat de audio-kwaliteit van de Nokia 808 echt geweldig is! Waar de iPhone 4S en Samsung Galaxy S3 enigszins blikkerig klinken, klinkt de 808 erg vol en levendig. Ook de videokwaliteit van de Nokia 808 is beter dan die van de iPhone 4S en Galaxy S3, maar wat wel direct opvalt is de toevoeging van stabilisatie bij de iPhone 4S. Persoonlijk vinden wij het vreemd dat de 808 niet een dergelijke stabilisatie heeft. Er kunnen namelijk best wat megapixels gebruikt worden puur voor stabilisatie zonder dat het impact heeft op de kwaliteit van het plaatje. Het enige nadeel daarbij is dat het zoombereik dan wat minder wordt.

Nokia 808 PureView vs HTC One X en Nokia N8

Dan is het nu tijd voor de 808 tegen de One X en de N8:

httpv://www.youtube.com/watch?v=CRsHoDtyFF4
httpv://www.youtube.com/watch?v=X8Y08kfrY_o

De 808 vs One X komt eigenlijk op hetzelfde neer als de vorige twee video’s. Ook hier komt de 808 dus weer als winnaar uit de bus. Maar dan is er nog de Nokia N8, welke volgens velen een van de betere camera’s aan boord heeft in het wereldje van de smartphones. Het geluid is in ieder geval prima en vergelijkbaar met het geluid van de 808. De beeldkwaliteit van de N8 is echter wat minder (en wat meer ingezoomd) waardoor de 808 ook hier als winnaar uit de bus komt.

Nokia 808 PureView beste camera-smartphone

Al met al veegt de Nokia 808 PureView dus de vloer aan met maar liefst vier grootheden op smartphone gebied. Dus zoek jij het beste op het gebied van smartphone-camera’s? De crème de la crème? Het neusje van de zalm? Dan is de Nokia 808 PureView iets voor jou!

Bekijk acties van de smartphone-camera kampioen, de Nokia 808 PureView!

Tags: , , , , , ,