HTC 8X en HTC 8S met Windows Phone 8 aangekondigd

Op een eigen evenement van HTC zijn de HTC 8X en HTC 8S aangekondigd. De smartphones draaien beide op Windows Phone 8 en komen eind dit jaar uit.

HTC 8X en HTC 8S met Windows Phone 8

In een eerder gerucht werd al gesproken over de HTC 8X, al was er toen verder nog geen duidelijkheid over de echtheid van het lek. Nu heeft HTC op een eigen evenement echter twee Windows Phone 8 toestellen aangekondigd die eind dit jaar uit moeten komen. Niet alleen de 8X, maar ook de HTC 8S.

HTC 8X – Specificaties

HTC 8X - officiële fotoDe HTC 8X is de snelste en tevens duurste toestel van de twee. Het toestel heeft een 4,3 inch scherm met een resolutie van 1280×720. De processor is een dual-core Snapdragon S4 met een snelheid van 1,5GHz en er is 1GB werkgeheugen aanwezig. Voor de opslag heb je 16GB tot je beschikking zonder de mogelijkheid het uit te breiden want er is geen MicroSD-slot aanwezig. Daarnaast beschikt het toestel over een FM-radio, Beats Audio, NFC, een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 2,1 megapixel camera aan de voorkant. Het toestel draait uiteraard op Windows Phone 8 en moet in november uitkomen met een adviesprijs van €549.

HTC 8S – Specificaties

HTC 8S - officiële fotoDan is er nog de HTC 8S, welke het goedkopere model wordt. Het scherm heeft een grootte van 4 inch en een resolutie van 800×480. De processor in dit toestel is 1GHz dual-core en er is 512MB werkgeheugen aanwezig. Er is 4GB geheugen beschikbaar voor opslag maar dat is in dit geval wel uit te breiden met een MicroSD-kaartje. De 8S heeft maar één camera en dat is de 5 megapixel camera aan de achterkant; een camera aan de voorkant ontbreekt. De HTC 8S draait eveneens op Windows Phone 8 en moet in december uitkomen voor een adviesprijs van €329.

De 8X en 8S: prima toestellen

Met het design en de specificaties van beide toestellen is niks mis en met ‘X’ en ‘S’ neemt HTC dezelfde naamaanduiding als bij de Android toestellen. Daarnaast lijkt Windows Phone 8 fabrikanten over te laten gaan op blitse kleurtjes, want naast Nokia maakt nu ook HTC gebruik van felle kleuren. Wel is het opvallend dat de 8X gebruik maakt van Beats aangezien HTC had aangegeven af te willen stappen van Beat Audio om zo de prijzen van toestellen te drukken.

httpv://www.youtube.com/watch?v=x-3ryq_Q2Lg

Windows Phone 8


Tags: , , , ,