Nokia verkoopt meer Lumia’s dan Symbian’s

Symbian was ooit het nummer 1 besturingssysteem voor Nokia. Ze hadden het mede ontwikkeld en het werd gebruikt in de hun smartphones. Toen kwam Windows Phone om de hoek kijken, werd Symbian afgebouwd en inmiddels zijn we alweer twee jaar verder.

Windows Phone goede keuze voor Nokia

Windows Phone 8 logoIn oktober 2011 kwam de Lumia 800 op de markt en daarmee werd het einde van Symbian ingeluid. Nokia wilde alle pijlen richten op Windows Phone. Alle inzet, alle resources, alle R&D, alle manschappen op een besturingssysteem dat niemand kende en gloednieuw was. De Lumia 800 en later de Lumia 900, 610 en 710 sloegen echter niet helemaal aan. Mensen waren na enkele maanden nog steeds sceptisch over Windows Phone en Nokia’s keuze, maar toen kwam Windows Phone 8. Meer apps, meer volwassen, meer functies, alles meer en beter in elk opzicht. Tegelijk met Windows Phone 8 kwam Nokia met de Lumia 820 en Lumia 920. Vooral de Nokia Lumia 920 lijkt een groter succes te zijn dan gedacht. De telefoon is overal uitverkocht, pre-order aantallen overstijgen in sommige gevallen die van de iPhone 5 en reviews van de internationale pers zijn lovend.

Windows Phone blijkt toch goede keuze te zijn

Lumia verkoopcijfersHet succes van de nieuwe generatie Lumia’s lijkt zich te vertalen in de verkopen. In het derde kwartaal van 2011 stond de teller op 0, maar in het vierde kwartaal van 2012 stond de teller op 4 miljoen verkochte Lumia’s. Toen waren de Lumia 920 en 820 pas net uitgebracht en in sommigen landen nog helemaal niet. De teller zal dit kwartaal dan ook een stuk hoger liggen als we de berichten van verschillende webwinkels en providers mogen geloven. Waar de keuze van Nokia een jaar geleden nog in twijfel werd getrokken lijkt het nu langzaamaan om te keren. Nu hopen dat ze die groei kunnen vasthouden in de toekomst!

Bekijk acties van de populaire Nokia Lumia 920 en Nokia Lumia 820!

Tags: , , , , , ,