100 mensen werken aan Apple horloge

Apple zou druk bezig zijn met het werken aan een speciaal horloge dat kan communiceren met onder andere de iPhone. Het zou bijvoorbeeld oproepen en e-mails kunnen laten zien zonder dat je daarvoor je iPhone tevoorschijn moet toveren.

Apple werkt aan smartwatch

Geruchten over een Apple horloge zijn er al langer maar nu lijken de geruchten steeds concretere vormen aan te nemen. Twee anonieme bronnen zouden bij Bloomberg aangegeven hebben dat er momenteel zo’n 100 mensen werken aan het smart watch project. Ook zou het project de experimentele fase al voorbij zijn en is het toestel daadwerkelijk in ontwikkeling. De smart watch zou draaien op iOS en moet kunnen communiceren met de iPhone om bijvoorbeeld oproepen, e-mails en andere berichten weer te geven. Op die manier heb je belangrijke informatie altijd binnen handbereik en hoef je je telefoon niet perse tevoorschijn te halen.

Gaat Apple voor gebogen glas?

iWrist

Deze iPhone Watch is een concept gemaakt door Yrving Torrealba en laat zien hoe een mogelijke Apple Watch er wellicht uit kan zien

Hoe de smart watch er precies uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk. Bronnen bij the New York Times meldden dat het toestel gebruik gaat maken van gebogen glas, maar onduidelijk is hoe waarheidsgetrouw het gerucht is. Wel heeft Yrving Torrealba drie jaar geleden een concept gemaakt van hoe zo’n horloge er uit kan zien. Dit project is overigens niet de eerste keer dat Apple met een ‘horloge’ komt. Zo is de iPod Nano uit 2010 ook te gebruiken als horloge door middel van een speciaal hoesje dat om je pols heen gaat. Het kan dus zijn dat Apple voor een design gaat dat daar op lijkt. Onduidelijk is wanneer de ‘iWatch’ verkrijgbaar is, wat het moet gaan kosten of wanneer het überhaupt aangekondigd gaat worden.

Bron: Engadget & Yrving.com


Tags: , , ,