BlackBerry Z10 ontvangt middelmatige scores

BlackBerry hoopt met de nieuwe BlackBerry Z10 de markt te kunnen veroveren. In een jaar tijd is het bedrijf enorm veel marktaandeel verloren en de BlackBerry Z10 met BlackBerry 10 moet een nieuwe start zijn, gericht op de toekomst.

BlackBerry Z10 wordt niet heel goed ontvangen

BlackBerry Z10Op het eerste gezicht lijkt de BlackBerry Z10 een prima smartphone. Een 4,2 inch scherm met een resolutie van 1280×768, 2GB werkgeheugen, 16GB opslaggeheugen, een 1,5GHz dual-core processor, een 8 megapixel camera, 1800mAh accu en het maakt gebruik van BlackBerry 10. Goede specificaties, een mooi uiterlijk en een nieuw besturingssysteem dat compatible is met Android apps. Het lijkt dus redelijk vatbaar voor succes en een nieuw begin is met zo’n toestel prima te maken. Maar weet BlackBerry te scoren met dit nieuwe toestel? We hebben een paar Nederlandse reviews onder de loep genomen en die zijn het allemaal eens over één ding: het toestel is zeker niet slecht, maar ook niet erg goed.

Vergelijk acties van de BlackBerry Z10, Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy S3 en de iPhone 5!

Nu.nl

Nu.nl zegt dat BlackBerry met de Z10 grote stappen vooruit gemaakt heeft maar dat de stappen niet groot genoeg zijn. Het gebrek aan lokale en goede apps, de slechte camera en de slechte accu zijn de grootste minpunten van het toestel volgens Nu.nl. Een grote vooruitgang dus maar de BlackBerry Z10 schiet op teveel punten tekort. Wel heeft BlackBerry 10 volgens Nu.nl potentie. Qua score geven ze 2,5 sterren (van de 5).

AllAboutPhones

AllAboutPhones haalt qua pluspunten aan dat het design en de bouw van het toestel prima zijn. Ook zou het toestel erg fijn werken en de interface is gebruiksvriendelijk. Daarnaast haalt ook AllAboutPhones aan dat het toestel/besturingssysteem potentie heeft. Maar ook zij halen de slechte accu, de slechte aanbod en het beperkte app-aanbod aan. Ook zouden de standaard apps niet altijd goed werken en is het toestel nog een beetje instabiel.

De Telegraaf

De Telegraaf is iets positiever in de review. Hier wordt gemeld dat de Z10 een degelijke smartphone is met een sterk besturingssysteem en met een geavanceerd toetsenbord dat lekker werkt. Zakelijke mensen zouden met het toestel prima uit de voeten kunnen en aan hen wordt het toestel dan ook aangeraden. Wel wordt er in de review aangehaald dat het app-aanbod nog niet echt compleet is, wat ze logisch vinden aangezien het een gloednieuw systeem is. De Telegraaf meldt dat de BlackBerry Z10 een sterke basis is maar dat de ruwe randjes er nog af moeten.

Tweakers.net

Tweakers zit qua mening op een lijn met Nu.nl en AllAboutPhones. Een erg slechte accuduur (vooral bij multitasking) en weinig tot geen Nederlandse apps. Daarnaast wordt de hoge prijs ook aangehaald. Wel zeggen ze er bij dat de BlackBerry Z10 een enorme stap vooruit is, maar dat het niet genoeg is de concurrentie in te halen. Het scherm en de bediening zijn volgens Tweakers de pluspunten evenals de BlackBerry Hub. De conclusie bij hen is dan ook dat het toestel voor e-mail en social media een topapparaat is, maar dat het als allround smartphone tekort schiet.

Grote sprongen vooruit, maar niet groot genoeg

BlackBerry heeft duidelijk een mooi toestel op de markt gezet en de BlackBerry Z10 doet een aantal dingen dan ook erg goed. Zo zou het bedienen met gebaren goed werken, het scherm is goed en het toestel zou erg degelijk zijn. Van de andere kant wordt het toestel momenteel geplaagd door een flink tekort aan apps, een hoge prijs, slechte camera en een erg slechte accu. Nu is dit alleen een greep uit een aantal reviews van de Nederlandse pers maar op internationaal gebied is het niet veel anders. Hopelijk weet BlackBerry door middel van software-updates een aantal minpunten een beetje weg te werken.

De BlackBerry Z10 is nu al te bestellen. Bekijk hier de aanbiedingen!

Tags: , , ,