HTC komt met nieuwe camera-ervaring in 2013

HTC gaat momenteel niet zo lekker, dus tijd voor wat verandering. Een van die veranderingen komt mogelijk in de vorm van een nieuwe, betere camera voor nieuwe toestellen.

HTC M7 maakt mogelijk gebruik van nieuwe camera-sensor

HTC gaat zijn M7 mogelijk uitrusten met een een nieuw soort smartphone-camera. Het gaat hierbij om een camera met een Foveon-sensor en de resolutie wordt aangeduid in ‘ultrapixels’. Een doorsnee camera-sensor heeft rode, groene en blauwe pixels. Alle overige kleuren worden uit die drie beschikbare primaire kleuren opgebouwd. Een Foveon-sensor heeft drie lagen onder elkaar met een rode, groene en blauwe filter. Het voordeel van dit type sensor is dat er minder ruis op zal treden, dat de kleuren ‘echter’ zijn en dat er bij weinig licht ook goede foto’s gemaakt kunnen worden. Een nadeel is dat het licht de onderste laag moeilijker kan bereiken, maar wat dat voor gevolgen heeft voor foto’s is niet duidelijk. Ook zal de Foveon-sensor gebruikmaken van ultrapixels en niet megapixels. Dat betekent dat er drie lagen van samengevoegd worden tot één foto. De HTC M7 heeft vermoedelijk een resolutie van 4,3 ultrapixels.

FoveonDit jaar komt HTC met nieuwe ‘camera ervaring’

Nieuwe camera-ervaringHet gerucht over een Foveon-sensor in de HTC M7 wordt ondersteund door een infographic die HTC op zijn blog geplaatst heeft. Hierin wordt een korte geschiedenis van fotografie getoond en bij 2013 staat: “HTC komt met een nieuwe ervaring op het gebied van geluid en camera in 2013.” Verder komt in de infographic de Polaroid aan bod, de eerste telefoon met een camera, de eerste 8 megapixel-camera en de Nokia 808 PureView. Maar er wordt ook behoorlijk uitgehaald naar hipsters en ook de iPhone 4S krijgt een tik van HTC. Zo zou de iPhone 4S 1 jaar te laat zijn met een 8-megapixel camera om ‘Incredible’ te zijn (refererend naar de één jaar eerder verschenen HTC Incredible). Hier kun je de volledige infographic bekijken.

Naast nieuwe camera ook stereospeakers en betere ruisonderdrukking

Naast een nieuwe camera zal de M7 volgens geruchten ook een stereospeaker aan boord hebben en kan de telefoon gebruikt worden als karaoke-machine. Ook moet de HTC M7 betere ruisonderdrukking aan boord hebben voor telefoongesprekken waardoor die beter zullen klinken.

De HTC M7, inclusief alle nieuwe features, wordt vermoedelijk aangekondigd op een eigen evenement op 19 februari.

Bron: Pocket-lint


Tags: , , , , ,