Nieuwe Google Nexus heeft betere camera aan boord

Als het aan Vic Gundotra, Senior Vice President Engineering bij Google, ligt, dan krijgen nieuwe Nexus-modellen enorm goede camera’s aan boord en dat gaan we binnenkort misschien al zien!

Vic Gundotra gaat op reis en neemt mee…

Een blogpost van Vic Gundotra op Google+ begint redelijk onschuldig. Hij is aan het inpakken voor een tripje naar de bergen en is aan het bedenken wat hij aan camera-uitrusting moet meenemen. Hij neemt sowieso een Android-smartphone en Google Glass mee, maar moet hij ook zijn DSLR (spiegelreflexcamera) meenemen? Al een tijdje vraagt hij zich af of het waard is om de zware camera inclusief lenzen mee te zeulen. Uiteindelijk heeft hij besloten de Canon 5D inclusief 50mm f/1.2 mee te nemen. Op die manier krijgt hij een erg mooi scherpte-diepte effect.

 

50mm foto

Deze foto laat het 50mm-lens effect goed zien. De kop van de kat is scherp terwijl de rest onscherp is. Veel mensen vinden dit een erg mooi effect en het is iets dat smartphones nog niet kunnen evenaren.

Bye Bye spiegelreflex, welkom smartphone!

In de reacties onder de blogpost wordt gepraat over verschillende camera’s, verschillende lenzen en uiteraard smartphones. Ene sizar adam zegt: “Ik hoop dat we op een dag onze toekomstige Nexus mee kunnen nemen en niet te hoeven denken aan een zware camera. Is dat mogelijk Vic Gundotra?” Geen rare opmerking aangezien Gundotra Senoir Vice President Engineering is bij Google. Vic Gundotra reageert er vervolgens op met: “We zijn toegewijd aan het maken van Nexus telefoons met ongelooflijk goede camera’s. Wacht af en je zult het zien.” Waarschijnlijk weet Gundotra wat meer over de toekomst van Nexus-smartphones dan wij en krijgen we in de nabije toekomst een Nexus te zien met een erg goede camera. We zijn benieuwd en het is interessant om te zien dat naast Google ook merken als HTC en Nokia dit jaar met erg goede camera’s in smartphones willen komen.

Bron: Google+


Tags: , , ,