Nokia Lumia 920 heeft last van trilprobleem

De Nokia Lumia 920 is inmiddels beland in de handen van behoorlijk wat mensen en dus komen er nu ook de klachten over het toestel naar buiten. Een van de meest voorkomende klachten gaat over de trilmotor die een irritant geluid veroorzaakt.

Nokia Lumia 920 trilprobleem mogelijk veroorzaakt door camera-stabilisatie

Feestdagen en wintermaanden - Nokia Lumia 920Nu de Nokia Lumia 920 bij steeds meer mensen in de handen beland komen ook de klachten tevoorschijn. Zo hebben sommige mensen last van bepaalde bugs waardoor het scherm niet meer aan zou gaan, of waardoor de audio niet harder gaat na het gebruiken van navigatie. Het percentage van gebruikers dat daar last van heeft is overigens maar enorm klein (afgaande op berichten op verschillende forums). Er is echter één probleem waar meer mensen last van hebben, en dat is een een probleem dat betrekking heeft op de trilfunctie. Zo hoor je de motor aanslaan en klinkt het alsof er iets los zit in de Lumia 920.

httpv://www.youtube.com/watch?v=uE3fA7Nr-Uw

httpv://www.youtube.com/watch?v=8M0oxuyODB0

Echt eenduidige berichtgeving is er niet maar het probleem lijkt veroorzaakt te worden door het OIS-stabilisatiesysteem van de camera. Dat hangt namelijk in veertjes en dat lijkt het harde trillen te veroorzaken. Zo kun je het harde trillen ook flink verminderen als je een beetje druk uitoefent op de behuizing. Daarnaast lijkt het harde trillen van toestel tot toestel te verschillen. Bij het ene model klinkt het erg storend terwijl het andere toestel vrij normaal lijkt te klinken. Zelf hebben we het trillen op de Lumia 920 ook uitgetest en het lijkt erop dat we geen last hebben van het probleem. Je hoort de trilmotor wel een beetje aanslaan, maar storend is het niet. Wanneer je het toestel van de tafel af haalt klinkt het trillen overigens een stuk minder hard.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Z4R6KUM1UIk

Wat moet je doen als je last hebt van problemen?

Het is niet helemaal duidelijk hoe groot de groep is die last heeft van het trillen, maar wanneer jij ook last hebt van het trilprobleem (of andere problemen) adviseren wij je om naar de winkel te gaan waar jij je toestel gekocht hebt, of om contact op te nemen met de winkel waar jij je toestel gekocht hebt. In de meeste gevallen ruilen zij je toestel om of wordt hij opgestuurd ter reparatie.


Tags: , , , ,