Playstation 4 games spelen op je smartphone?

Als we een paar anonieme bronnen mogen geloven zal het in de toekomst mogelijk zijn om (mutliplayer) games te spelen op zowel Playstation 4 als smartphones en tablets. Hoe het precies vorm gaat krijgen is niet duidelijk.

Connectiveit 2.0 in 2013

Sony PlaystationConnectiviteit wordt een steeds belangrijker ding. Connectiviteit tussen smartphone en computer, tussen tablet en console en tussen camera en smartphone bijvoorbeeld. Vaak blijft het bij bestandjes versturen of informatie delen, maar volgens geruchten gaat Sony het naar een nieuw niveau brengen. Woensdag op donderdag wordt naar verwachting de Playstation 4 aangekondigd op een evenement van Sony in New York. Naarmate de release dichterbij komt lekken er steeds meer details over de console naar buiten. Zo moet het connectiviteit naar een nieuw niveau tillen en wel met cross-platform gaming.

Playstation 4 games spelen op je smartphone?

De Playstation 4 zal uitgerust worden met de dienst Gaikai. Die dienst maakt het mogelijk games te streamen. Het idee erachter is vrij eenvoudig: je wilt een game spelen die je niet hebt en huurt hem voor een bepaalde periode in Gaikai. De game start op maar dat gebeurt niet op jouw console, maar op een server. Het enige wat jij binnenkrijgt is de video en de audio. De input van de controller wordt naar de server verstuurd en zo wordt een game gestreamed. Diezelfde methode moet beschikbaar worden voor smartphones en tablets, waardoor je in feite Playstation 4-games op een smartphone kunt spelen. Ook zou het hierdoor mogelijk moeten zijn om multiplayer-sessies te spelen tussen console en smartphone.

Is streaming de toekomst?

Is streaming de toekomst? Op die manier heb je geen brute PC of dure console meer nodig en is het enige belangrijke in principe de internetverbinding. Het idee dat je een Playstation 4-game op een smartphone kunt spelen is erg gaaf en wat ons betreft biedt het flink wat mogelijkheden. Stel je voor dat je in de bus zit, in de trein of op een saai familieweekend. Je opent Gaikai (of een andere dienst) en kiest een game als The Last of Us (iets dat normaal absoluut niet op een smartphone zou draaien). Je haalt een Bluetooth-controller uit je reistas en kunt vervolgens een prachtige game spelen zonder je console mee te hoeven nemen.

Donderdag weten we mogelijk meer aangezien dan het Sony-evenement is afgelopen. We zijn benieuwd!

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,