Video duikt op van HTC Aurora

Op Youtube heeft heel kort een video online gestaan van een nieuwe HTC smartphone. De video laat de onaangekondigde HTC ‘Aurora’ zien. Specificaties zijn er nog niet, maar een aantal functies zouden wel al bekend zijn.

Intern filmpje HTC Aurora lekt uit

HTC AuroraBij HTC wordt blijkbaar hard gewerkt aan een smartphone die breekt met de conventionele regels. Dat blijkt uit een video die kort na publicatie op Youtube offline is gehaald. De video is een interne ‘showcase’ die de HTC Aurora laat zien. Het meest opvallende is dat het toestel een gebogen scherm lijkt te hebben, waarbij je het onderste en bovenste schuine gedeelte van het scherm aan kan passen naar smaak met snelkoppelingen of besturing van games. De beschrijving onder de video was in het Taiwanees maar met Google Translate en wat logisch nadenken hebben we er het volgende van kunnen maken:

De bovenstaande video is afkomstig van een interne PR-afdeling van HTC Taiwan en laat de HTC Aurora zien. Dit toestel bevat een gebogen scherm waarbij het onderste en bovenste gedeelte aangepast kan worden met snelkoppelingen, widgets of besturing voor games, muziek, video en fotografie. Deze gedeeltes staan los van het hoofdscherm maar kunnen er wel mee communiceren en het voelt als één geheel door het gebogen glas. Volgens HTC is deze functionaliteit onderdeel van een nieuwe versie van Sense. De HTC Aurora zal volgens interne documenten een 12 ultrapixel-camera bevatten, 64GB opslagruimte, Beat Audio en een behuizing van polycarbonaat. Verdere specificaties zijn nog niet bekend. De HTC Aurora moet eind 2013 uitkomen.”

HTC Aurora mogelijk nog in concept-fase

Voor nu lijkt het toestel nog in concept-fase te verkeren maar als de HTC Aurora daadwerkelijk het licht ziet dit jaar dan heeft HTC mogelijk een topper van formaat te pakken. Vooral de mogelijkheid een gedeelte van het scherm naar smaak aan te passen op basis van persoonlijke voorkeur of op basis van bepaalde apps is erg gaaf en nog nooit eerder gedaan. Ook ziet het toestel er vrij comfortabel uit dus onze interesse in ieder geval gewekt! Hoe de video heeft kunnen lekken is overigens niet duidelijk en de uploader heeft daar verder niks van gemeld. Ook is niet bekend of de uploader werkt bij HTC of niet. Zijn kanaal, waar meerdere officiële HTC promo’s op stonden, is inmiddels verwijderd.


Tags: , ,