Facebook en HTC komen met Facebook-telefoon

HTC en Facebook komen samen met de HTC First, een smartphone die helemaal gebouwd is rondom Facebook. Facebook Home zoals de launcher heet, zal daarnaast ook los te downloaden zijn.

Facebook ‘Home’ binnenkort te downloaden

Facebook HomeDe HTC First draait in de basis op Android maar maakt gebruik van Facebook-launcher ‘Home’ in plaats van het gebruikelijke Sense dat HTC normaal gebruikt. De HTC First zal waarschijnlijk niet naar Nederland komen maar dat is niet heel erg aangezien Facebook Home gewoon gebruikt kan worden op andere smartphones, waaronder de HTC One X, One X+, Galaxy S3 en de Galaxy Note 2. Facebook Home is vanaf 12 april te downloaden in Play Store. Een aantal features van de Home zijn Cover Feed, Notifications en Chat Heads.

Cover Feed: Je homescreen wordt omgetoverd tot een gepersonaliseerd scherm met updates en foto’s van je vrienden op Facebook. Via je homescreen kun je ook foto’s liken, content uploaden en berichten plaatsen.

Notifications: Op je homescreen zijn notificaties direct te zien waardoor je altijd op de hoogte bent van wat je vrienden allemaal uitspoken. Het idee is dat je in één oogopslag weet wat er allemaal gaande is.

Chat Heads: Deze feature stelt je in staat te chatten terwijl je ook met andere zaken bezig bent zoals het checken van je mail of het surfen op het internet. Door op het hoofd van een vriend te tikken wordt het chatscherm geopend en kun je reageren.


Tags: , , ,