Nokia introduceert de Asha 210

Maandag zette Nokia een foto online van een nog onbekende telefoon en nu blijkt het om de Nokia Asha 210 te gaan. Nokia heeft de Asha 210 vandaag officieel geïntroduceerd en zoals verwacht maakt de nieuwe Asha gebruik van het design van de Lumia’s.

Nokia introduceert de Nokia Asha 210


De Nokia Asha 210 is vandaag officieel aangekondigd door Nokia. Het toestel, dat de budget-markt moet bedienen, heeft een QWERTY-toetsenbord, een 2,4 inch scherm (geen touchscreen), een 2 megapixel camera en een speciale WhatsApp-knop! Dat laatste is iets speciaals want het gaat verder dan een knopje alleen. Nokia is namelijk een samenwerking aangegaan met WhatsApp waardoor de dienst helemaal gratis is en zal blijven voor de volledige levensduur van de Asha 210. “Wij willen de beste Whatsapp-ervaring leveren aan zoveel mogelijk mensen”, aldus Brian Acton, medeoprichter van Whatsapp. “We zijn zeer verheugd over onze samenwerking met Nokia Asha. Het past perfect binnen onze strategie om mensen in de gehele wereld een eenvoudige gebruikservaring te bieden bij het onderhouden van contact met vrienden.”

Nokia Asha 210Tal van functies op de Asha 210

Naast ondersteuning voor WhatsApp is er uiteraard ook ondersteuning voor diverse e-mail accounts, Facebook, Twitter en Youtube. Ook is het mogelijk om met de 2 megapixel-camera foto’s van jezelf te maken door een ingebouwde stembegeleiding. Dus ook al heeft de Asha 210 geen front-camera, tóch kun je perfecte foto’s van jezelf maken. Daarnaast kun je direct in de camera-app je foto’s eenvoudig bewerken en delen met vrienden. Verder zijn er nog chatschermnotificaties waardoor je nooit een gesprek mist, er is een speciale aan en uit knop voor wifi en de accu gaat maximaal 46 dagen mee.

De Nokia Asha 210 zal in het derde kwartaal leverbaar zijn in de kleuren geel, cyaan, zwart, magenta en wit voor een adviesprijs van 69 euro.

Meld je aan voor de Nokia Asha 210 alert en blijf op de hoogte van acties!

Tags: , , ,