HTC komt mogelijk met HTC One zonder Sense

Het gerucht gaat dat HTC mogelijk werkt aan een versie van de HTC One waarop de standaard versie van Android staat. Deze versie van de One zal dus ook geen Sense bevatten.

HTC kondigt binnenkort mogelijk een ‘kale’ HTC One aan

Kale HTC OneSamsung kondigde een tijdje terug aan met een ‘kale’ Galaxy S4 te komen. Een versie van het populaire Samsung-topmodel met een standaard versie van Android. Nu gaat het gerucht dat HTC hetzelfde gaat doen met de One. Het gerucht lijkt vrij geloofwaardig aangezien het van dezelfde bron komt die eerder het gerucht naar buiten bracht dat Samsung een aangepaste Galaxy S4 uit zou gaan brengen. De kale HTC One zou de komende twee weken aangekondigd moeten gaan worden, maar het is nog maar de vraag of hij ook naar Nederland komt. De aangepaste Galaxy S4 heeft namelijk nog geen release-datum in Europa.

Bekijk aanbiedingen van de HTC One, hét topmodel van HTC!

Waarom de standaard versie van Android?

Sommigen vragen zich waarschijnlijk af waarom je als consument een versie zou kiezen zonder een mooie grafische schil en handige apps van de fabrikant. Zo levert Samsung de TouchWiz-interface mee met hun telefoons en HTC levert hun Sense-interface mee. Daarnaast staan er vaak ook een hoop extra apps op de telefoon. Een telefoon met de standaard versie van Android heeft dit allemaal niet. Je hebt dan de pure Android-ervaring, zonder de ‘bemoeienis’ van een fabrikant. Hierdoor kan je telefoon wat sneller zijn omdat al die extra software er niet op staat.

Bron: Geek


Tags: , , , ,