Facebook voor Windows Phone 8 is vernieuwd

Facebook voor Windows Phone 8 heeft een flinke update ontvangen. Het design is compleet veranderd en lijkt nu meer op de Android- en iOS-app. Het nadeel hieraan is wel dat het breekt met de design-filosofie van Windows Phone.

Facebook 5.0 officieel uitgebracht voor Windows Phone 8

Facebook 5.0 Windows Phone 8Facebook voor Windows Phone 8 heeft deze week een behoorlijke update ontvangen. Facebook 5.0 brengt een aantal verbeteringen op basis van klantenfeedback, een compleet nieuwe interface, betere navigatie in de app, ondersteuning voor hoge resolutie foto’s, het delen van berichten en een Timeline view. De meest ingrijpende verandering is de nieuwe interface want deze is echt compleet anders dan wat je als Windows Phone-gebruiker gewend bent. Facebook lijkt na de update namelijk meer op de app die je zult vinden op Android en iOS.

We hebben de app even uitgetest en zijn er erg positief over:

Nieuwe interface: de nieuwe interface is flink veranderd en breekt een beetje met de Windows Phone ‘design language’. Dit is ergens wel een beetje jammer maar de app werkt verder uitstekend. Het voelt allemaal lekker snel en meer vertrouwd omdat de app nu meer op de website lijkt.
Betere bediening: de bediening is in het begin even wennen maar werkt wel lekker. Als je de oude app gewend bent is de bediening niet perse ‘beter’ maar als je de nieuwe app onder de knie hebt veeg en tik je eenvoudig door de verschillende berichten, foto’s en personen heen.
Ondersteuning voor hoge resolutie foto’s: dit is een erg mooie toevoeging. In de oude app werden foto’s geüpload in een lage resolutie wat natuurlijk jammer is als je smartphone een goede camera heeft. Dat is na de update verleden tijd want nu kunnen foto’s ook in hoge resolutie geüpload worden.
Het delen van berichten: wederom een erg handige toevoeging. Sowieso raar dat het voorheen niet ging. Een logische toevoeging dus die veel mensen zullen waarderen.
Timeline: je kunt nu je Timeline zien zoals dat ook mogelijk is op de Facebook-website. Hierdoor voelt het allemaal een stuk vertrouwder aan.

Facebook-update voor Windows Phone 7 later deze zomer

Facebook werkt momenteel hard aan een update voor Windows Phone 7 om de nieuwe functies ook naar die app te brengen. De Facebook-app voor Windows Phone 7 ontvangt de update later deze zomer.


Tags: , , ,