Spotify nu officieel uitgebracht voor Windows Phone 8

In februari bracht Spotify de eerste versie uit van hun app voor Windows Phone 8. Nu, een aantal maanden verder, is de bètaversie geüpdatet naar de uiteindelijke versie en die werkt een stuk beter!

Spotify komt na maanden eindelijk met een grote update!

In februari kwam Spotify uit voor Windows Phone 8. Dit betrof wel een vroege versie en was volgens ons puur bedoeld als zoethoudertje. Veel functies misten nog en zo nu en dan werkte het allemaal niet zoals het hoorde. Ook in de Marketplace regende het klachten van klanten:

Offline syncen werkt niet goed. Afspelen doet het soms niet en app crasht geregeld.
Voor tien euro per maand een waardeloze app. Niet vooruitspoelen. Niet door Play list bladeren zonder muziek te skippen. Tijd voor update!!!!
Lelijk design, muziek downloaden voor offline beluisteren werkt niet goed en je kan niet doorspoelen(!)
Slecht. Zelfs voor een Bèta. Moet snel veranderen of ik stap over. Zou mooi zijn als Spotify je de keuze zou geven of je offline muziek op de sd-kaart of telefoon geheugen wilt opslaan.
Niet stabiel, werkt maar helft van de tijd. Lokaal opgeslagen muziek op pc kan ik niet offline opslaan op de telefoon (andere android ios kan dat wel). Betaal je dan 10 euro per maand voor.

Het is redelijk duidelijk dat mensen ‘not amused’ waren door de vele gebreken. Ik (de schrijver van dit bericht) gebruik Spotify dagelijks op Windows Phone 8 en kan me wel vinden in de klachten. Offline beschikbaar maken werkte wel maar niet altijd, doorspoelen was een flink gemis, soms sloot de app opeens af of stopte het afspelen. Het opstarten wilde ook nog wel eens wat langer duren dan normaal. En toen kwam er opeens een notificatie dat Spotify een update klaar had staan!

Spotify 2.0 voor Windows Phone 8 ziet het levenslicht!

Spotify 2.0Spotify heeft na de update versienummer 2.0 en werkt echt stukken beter dan voorheen! De app lijkt sneller te werken, je kunt muziek vooruit spoelen, offline opslaan werkt beter en streamen via 3G werkt veel beter nu. De meest voorkomende punten van kritiek zijn dus aangepakt door Spotify en dat is goed nieuws voor de gebruikers van de app. Wel mist de app wel nog een aantal functies zoals autoaanvullingen bij het zoeken of een radio-functie. Maar versie 2.0 is een goed begin!

Haal de update snel binnen via je telefoon of via de Windows Phone Marketplace!

Spotify 2.0 - 2Even een herinnering voor iedereen die nu direct naar de Windows Phone Marketplace gaat om de app te downloaden/updaten: je hebt Spotify Premium nodig om de app te kunnen gebruiken op een smartphone! Je kunt het wel eerst 48 uur gratis uittesten maar daarna kost het je een tientje per maand om onbeperkt te kunnen streamen.


Tags: , ,