Artikel: het uiterlijk van iOS 7 op Android!

Stel, je bent een Android-gebruiker, maar je vindt iOS 7 er toch wel erg leuk uit zien. Een iPhone wil je uiteraard niet want je Galaxy/Xperia/One/Optimus voldoet prima, wat doe je dan? Dan installeer je een iOS 7-uiterlijk op je Android-telefoon!

Android, de alleskunner van de smartphonewereld

Android skins

Van links naar rechts: Windows Phone, Symbian Belle, BlackBerry 10 en Firefox OS, allemaal op Android!

Een van de grote pluspunten van Android is voor een selecte groep mensen dat je alles eindeloos aan kunt passen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel (linksom of rechtsom) mogelijk op Android. We hebben tijdens het typen van de vorige zin even wat rond gezocht uit nieuwsgierigheid en hebben binnen 2 minuten de volgende skins gevonden: BlackBerry 10, Symbian Belle, iOS 6 en iOS 7, Firefox OS en Windows Phone. Het maakt dus niet uit welk besturingssysteem je mooi vindt ogen: je kunt alles ‘installeren’ op Android en in de meeste gevallen is het redelijk snel te vinden. Naast de kant-en-klare skins heb je daarnaast heb je nog duizend-en-één mogelijkheden wat betreft het zelf aanpassen van balkjes, icoontjes, achtergrondjes, lockscreens, geluidjes en ga zo maar door. Maar we wijken teveel af van waar het om draait in dit artikel: het uiterlijk van iOS 7 op Android!

jbOS7 voor dat onvervalste iOS 7-uiterlijk!

De iOS 7-skin voor Android draagt de naam jbOS7, wat staat voor ‘Jelly Bean Operating System 7’ wat een combinatie is van Android Jelly Bean en iOS 7. Volgens shmogt, de maker van de skin, is het meer dan alleen een achtergrond met wat icoontjes. Zo is het lockscreen ook aangepast en zijn er twee extra schermen die zich gedragen als apps. Zo krijg je een mooi weer-scherm te zien wanneer je op het weer-icoon drukt. Normaal zou je bij het drukken op dat icoon naar de standaard weer-app gaan maar dat gebeurd dus niet.

jbOS7 of iOS 7Voor het installeren van het iOS 7-uiterlijk is overigens wel wat kennis vereist van het instellen van een alternatieve Android-launcher, het overzetten van icoontjes en het instellen van alles. Heel moeilijk is het niet maar je moet maar net weten waar je alles moet vinden. shmogt heeft wel een uitgebreide handleiding geschreven (Engels) om je te helpen. En alle bestanden staan ook netjes bij elkaar. Als je klaar bent met alles instellen, kopiëren en configureren zou je Android-smartphone er zo uit moeten zien:

jbOS7Mocht je een uitgebreide rondleiding willen alvorens je aan de slag gaat met het doe-het-zelven dan kun je het onderstaande filmpje even checken. Ga er maar even voor zitten want hij duurt net geen 22 minuten!

iOS 7 op je iPhone?

Mogelijk wordt iOS 7 op 10 september officieel uitgebracht voor de iPhone 4, iPhone 4S en de iPhone 5 maar wie niet meer kan wachten kan ook op die iPhones nu al een iOS 7-uiterlijk installeren. Hiervoor moet je toestel wel van een jailbreak voorzien zijn. Hieronder kun je een video bekijken van de iOS 7-skin op je iPhone.

In de beschrijving van de video vind je linkjes naar alles wat je nodig hebt om het geheel te installeren. Je kunt echter ook nog een paar dagen wachten en gewoon de update van iOS installeren.


Tags: , , , , ,