Apple test iWatch met flexibel scherm

Apple zou bezig zijn met het testen van een iWatch met een flexibel OLED-scherm. Er zouden drie prototypes zijn met schermgroottes van 1,3 inch, 1,4 inch en 1,5 inch. Het enige prototype dat nu ook echt zou bestaan is de 1,5 inch-versie.

Apple kijkt de smartwatch-kat nog even uit de boom

Samsung heeft de Galaxy Gear inmiddels op de markt gebracht en de eerste smartwatch van het Zuid-Koreaanse bedrijf is matig ontvangen. Te weinig functionaliteit, te groot en te duur. Begin 2014 zou er al een tweede versie op de markt komen. De grote concurrent van Samsung, Apple, zou eveneens werken aan een smartwatch maar heeft daar nog niks over bekend gemaakt. Wel zijn er al tal van geruchten verschenen over de ‘iWatch’ en het nieuwste gerucht spreekt over een flexibel OLED-scherm.

iWatch bevat mogelijk 1,5 inch flexibel OLED-scherm

De beste manier om een groot schermoppervlak te combineren met een strak design dat mooi om je pols heen zit is om gebruik te maken van een flexibel scherm. Apple zou werken aan een smartwatch met een flexibel scherm en momenteel zou er al een prototype bestaan met een flexibel OLED-scherm van 1,5 inch. Daarnaast wordt er volgens bronnen ook gewerkt aan versies van 1,3 inch en 1,4 inch.

iWatch concept

Dit concept is gemaakt door Esben Oxholm uit Denemarken. Het is dus geen design van Apple maar ziet er wel erg strak uit!

Over het mogelijke design is nog helemaal niks bekend maar Apple kennende zal het naadloos aansluiten op de diverse andere i-producten van het bedrijf. Elegant aluminium met hier en daar wat accenten gecombineerd in een strak en stijlvol design. De iWatch komt vermoedelijk in de tweede helft van 2014 op de markt voor een mogelijke prijs van tussen de 149 en 229 dollar.

Bron: BGR.com & Behance.net


Tags: , , , ,