Gerucht: Facebook gaat misschien BlackBerry overnemen

Facebook zou mogelijk geïnteresseerd zijn in een overname van BlackBerry. Vorige week zouden de bedrijven gesprekken hebben gevoerd al willen de twee bedrijven de geruchten niet bevestigen.

Facebook in gesprek met BlackBerry

BlackBerry FacebookHet gaat al een tijdje niet zo lekker met BlackBerry met als gevolg dat de waarde van het bedrijf als een baksteen daalt. Voor BlackBerry is dit uiteraard slecht nieuws maar voor andere bedrijven kan het goed nieuws zijn. BlackBerry heeft namelijk een heel portfolio aan patenten en technieken die door anderen ingezet kunnen worden. Nu BlackBerry het erg slecht doet kan dat portfolio voor relatief weinig geld overgenomen worden. Diverse bedrijven hebben al interesse getoond maar nu zijn er ook geruchten dat Facebook interesse heeft getoond. De twee bedrijven zouden vorige week gesprekken gevoerd hebben in Californië.

Dat Facebook BlackBerry mogelijk over wil nemen is niet zo heel vreemd. Zo heeft Facebook in het verleden samen met HTC een Facebook-telefoon uitgebracht. Die telefoon bleek niet erg populair maar het geeft wel aan dat Facebook interesse heeft in de telefoonmarkt.

Bron: Nu.nl


Tags: , ,