Microsoft geeft strijd om Youtube-app op

Er lijkt een einde te komen aan de Youtube-perikelen op Windows Phone. Na maanden van getouwtrek door technologiegiganten Google en Microsoft lijkt het er namelijk op dat Microsoft de handdoek in de ring heeft gegooid.

Microsoft heeft er geen zin meer in

Microsoft heeft de Windows Phone Youtube-app geüpdatet en die update is niet bepaald positief te noemen. De reden is dat Google totaal niet mee wil werken aan een goede Youtube-app en de app op Windows Phone keer op keer blijft blokkeren. Microsoft lijkt nu de handdoek in de ring te gooien want na sinds de update wordt je gewoon doorverwezen naar de website van Youtube.

Youtube Windows PhoneDe app is nu gewoon een snelkoppeling naar de website, meer niet. Het is nu maar afwachten of er in de toekomst nog wat gaat veranderen. Ook vragen veel mensen zich af waarom Google op deze manier omgaat met Windows Phone. Zo werden er eisen gesteld aan de Windows Phone-app die op geen enkel ander platform gelden. Daarnaast wil Google zelf geen apps maken voor het platform terwijl ze dat wel doen voor bijvoorbeeld iOS.

Gewoon Youtube kijken in een Youtube-app zonder officiële Youtube-app

Geen officiële app wil niet zeggen dat je vanaf nu gebonden bent aan de mobiele website. Zo kun je gebruikmaken van het uitstekende Metrotube (€0,99), Youtube (van eyacker.com), Youtube HD, Youtube Lite en PrimeTube.


Tags: , , , ,