Samsung werkt aan 13-megapixelcamera met stabilisatie

Eind vorig jaar introduceerde Nokia ‘optical image stabilisation‘ (OIS) in de Lumia 920. In maart kwam HTC met een soortgelijke techniek in de HTC One en nu zegt Samsung ook te werken aan een gestabiliseerde camera.

Samsung komt na Nokia en HTC ook met optische beeldstabilisatie

Samsung OIS moduleSamsung is een tijdje achtergebleven wat optische beeldstabilisatie betreft. Terwijl zowel Nokia als HTC al toestellen op de markt hebben met beeldstabilisatie heeft Samsung er tot nu toe nog niks mee gedaan. Dat gaat binnenkort echter veranderen. Samsung heeft namelijk een 13-megapixelcameramodule met OIS laten zien.

Deze module kan tot 1,5 graden corrigeren en de camera kan tot acht keer betere foto’s en video’s maken in omstandigheden met slecht licht. Mogelijk worden die betere foto’s en video’s in slecht licht mede mogelijk gemaakt door de stabilisatie. Door stabilisatie toe te passen kun je de sluiter van de camera langer openzetten waardoor er meer licht op de sensor valt.

Nieuwe cameramodule gaat begin volgend jaar in productie

De cameramodule heeft een grootte van 10,5 x 10,5 x 5,9mm en zal maar weinig stroom verbruiken. Vanaf vandaag toont Samsung een prototype op de Kintex Exhibition Center dus er zullen waarschijnlijk ergens deze week wel voorbeelden verschijnen van deze nieuwe camera van Samsung.

Begin volgend jaar gaat de camera in productie, dus er is een reële kans dat de Samsung Galaxy S5 en de Samsung Galaxy Note 4 optische beeldstabilisatie aan boord hebben.

Bron: GSMarena


Tags: , , , ,