Windows Phone flink aan het groeien in Europa

Terwijl Android nog altijd de smartphonemarkt in zijn greep heeft weet Windows Phone toch stukje bij beetje meer marktaandeel te vergaren. Vooral in Europa groeit het mobiele besturingssysteem Microsoft vrij fors.

Windows Phone flink gegroeid in de afgelopen maanden

Windows Phone logo kleinWindows Phone is de afgelopen maanden forst gegroeid in de vijf grootste markten in Europa (Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Spanje). Momenteel heeft Windows Phone een gemiddeld marktaandeel van 9,2 procent in die markten en dat is een flink groei ten opzichte van het vorige kwartaal want toen had Windows Phone een marktaandeel van 8,2 procent. Vorig jaar had Windows Phone nog een marktaandeel van 5,1 procent. Een groei van 5 naar 9 procent in een jaar tijd is een erg nette prestatie. Met de huidige groei zou Windows Phone voor het einde van het jaar een marktaandeel hebben van twee cijfers.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van de Kantar World Panel.

Android heeft momenteel een marktaandeel van 70,1 procent en Apple heeft een marktaandeel van 16,1 procent. Het door tegenslagen geplaagde BlackBerry heeft nu nog een marktaandeel van 2,4 procent.

Nokia Lumia 520 het populairste Windows Phone-toestel

Het populairste Windows Phone-toestel is de Nokia Lumia 520. Deze is erg goedkoop en dus prima te combineren met goedkope abonnementen. Ook kun je hem makkelijk los kopen in combinatie met een sim-only-abonnement.

Benieuwd naar de prijs van de Lumia 520 in combinatie met een abonnement? Vergelijk dan de acties van de Nokia Lumia 520 op GSMacties.nl!

Bron: Nu.nl

 


Tags: , , , , , ,