Android en iOS domineren bijna 94% van de markt

De IDC, een organisatie die cijfers van onder andere smartphoneverkopen in de gaten houdt, hebben Android en iOS samen zo’n 94 procent van de smartphonemarkt in handen waarmee ze weinig ruimte over laten voor andere spelers.

Android domineert de smartphonemarkt

Android domineert smartphonemarktMet een marktaandeel van een ongelooflijke 81 procent heeft Android de wereldwijde smartphonemarkt redelijk in zijn greep. In het derde kwartaal van 2013 zijn 211,6 miljoen Android-toestellen verscheept, wat een toename van bijna 72 miljoen toestellen is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Apple staat met een wereldwijd marktaandeel van 12,9 procent op de tweede plaats. Er zijn in het derde kwartaal 33,8 miljoen iPhones verscheept. Vorig jaar in dezelfde periode werden er 26,9 miljoen iPhones verscheept. Samen hebben Android en Apple 93,4 procent van de wereldwijde smartphonemarkt in handen, waardoor er weinig ruimte is voor concurrentie.

Vergelijk acties van vier populaire Android- en iPhone-modellen

Windows Phone klimt uit dal, BlackBerry gaat dieper het dal in

Die concurrentie vinden we op de derde plaats in de vorm van Windows Phone. Met 9,5 miljoen verscheepte toestellen en een marktaandeel van 3,6 procent is er nog een hele weg te gaan voordat Apple en Android het warm moeten gaan krijgen, maar er is wel duidelijk een groei zichtbaar. Vorig jaar in het derde kwartaal waren er slechts 3,7 miljoen toestellen verscheept en had Windows Phone een marktaandeel van 2 procent.

Dan is er op de vierde plaats nog BlackBerry, die van een marktaandeel van 4,1 procent in het derde kwartaal van 2012 naar een marktaandeel van 1,7 procent in het derde kwartaal van dit jaar is gegaan. BlackBerry verkocht slechts 4,5 miljoen toestellen.

Vergelijk acties van vier Windows Phone- en BlackBerry-toestellen

De cijfers van IDC zijn gebaseerd op verscheepte toestellen en niet verkochte toestellen. Cijfers op basis van verkochte toestellen zien er dan mogelijk ook anders uit al zal het in grote lijnen gelijk zijn aan wat IDC laat zien.

Bron: GSMarena


Tags: , , , , , ,