BlackBerry wordt (nog) niet verkocht

Vandaag is bekendgemaakt of Fairfax Financial BlackBerry over zou nemen of niet. In de afgelopen weken is er veel te doen geweest rondom de overname. Zo zou er teveel voor BlackBerry gevraagd worden en zouden de financiën niet kloppen.

BlackBerry wordt niet verkocht

Have a break BlackBerryFairfax wilde BlackBerry voor 4,7 miljard dollar overnemen maar dat gaat niet door. In plaats daarvan is er een investering gedaan van 1 miljard dollar en is de CEO, Thorsten Heins, de laan uitgestuurd. Er wordt dus gezocht naar een nieuwe CEO. In de tussentijd zal John Chen de rol van CEO tijdelijk overnemen. Chen is eerder CEO geweest van Sybase (een bedrijf dat zich richt op mobiele/zakelijke oplossingen) en heeft toen dat bedrijf weer winstgevend gemaakt. Of hij hetzelfde gaat doen met BlackBerry moet nog blijken.

Hoe nu verder?

Het is nu de vraag hoe het verder gaat. Wordt BlackBerry nog verkocht of niet? Gaat de privatisering nog door of niet? Wordt er verder gewerkt aan consumentenproducten of niet? Er heerst dus nogal wat onduidelijk omtrent BlackBerry en de injectie van 1 miljard dollar lijkt meer een uitstel van executie als BlackBerry de huidige koers aanhoudt. De beurs reageerde in ieder geval niet positief op het nieuws en 45 minuten voor het openen van de beurs kelderden de aandelen van BlackBerry met 18 procent. Op het moment van schrijven (15:18) is het aandeel met iets meer dan 17 procent gezakt.

Bron: Nu.nl


Tags: , , ,