Gebruikers op de iPhone stappen af van Google Maps

Het lijkt erop dat Google Maps op de iPhone in sneltreinvaart gebruikers verliest. Steeds meer gebruikers stappen namelijk over naar Apple Maps, een kaarten-app die sinds iOS 6 standaard op de iPhone staat.

Aantal Google Maps-gebruikers op de iPhone daalt

The Guardian heeft op basis van cijfers van comScore uit kunnen rekenen dat iPhone-gebruikers in de Verenigde Staten steeds meer Apple Maps gebruiken. Tot iOS 6 stond Google Maps standaard op de iPhone maar sinds iOS 6 staat Apple Maps er standaard op. In eerste instantie was er felle kritiek op de kaarten-app van Apple, mede doordat het nog vol met fouten zat. We zijn nu echter een jaar verder en steeds meer mensen laten Google Maps vallen.

Google Maps en Apple Maps

Links Google Maps en rechts Apple Maps

Een jaar terug had Google Maps nog 81 miljoen mobiele gebruikers maar dat is inmiddels gezakt naar 58,7 miljoen, wat een daling van iets meer dan 22 miljoen gebruikers is. Op de iPhone zouden nog 6 miljoen gebruikers Google Maps gebruiken. Apple Maps heeft daarentegen 35 miljoen gebruikers. Volgens The Guardian is er een kans dat een zelfde trend als in de Verenigde Staten zich ook voordoet  in Europa.

Een reden voor het feit dat gebruikers steeds minder Google Maps gebruiken maar vaker Apple Maps erbij pakken is er niet echt. Deels zal het komen doordat Apple Maps standaard op de iPhone staat en uiteindelijk lijken de twee apps in de basis erg op elkaar. Veel gebruikers zullen ook niet weten wat ze gebruiken, als het maar werkt.

Bron: The Guardian


Tags: , , , , ,