Komt er een grotere variant van de Nokia Lumia 520?

De Nokia Lumia 520 is momenteel een van de populairste budget smartphones op de markt en er is een kans dat er binnenkort een grotere variant van het toestel uitkomt, voor ongeveer dezelfde prijs!

Nokia Lumia 525 op komst?

De Nokia Lumia 520 is met zijn 4 inch scherm de kleinste telg uit de Lumia-familie. Het is tevens het goedkoopste model én een van ’s werelds populairste budget smartphones! Het zou dan ook niet heel raar zijn als Nokia een variant uit zou brengen met een wat groter scherm, net zoals de Nokia Lumia 625 (wat een grotere versie is van de Lumia 620).

Nokia RM-977

De Nokia RM-977 dook op in een logbestand van Zauba (deze organisatie beheert import van technologie in India). In totaal zijn er 46 eenheden van deze RM-977 verstuurd vanuit Finland naar India om getest te worden. Van deze toestellen zijn er 43 ‘single SIM’ en 3 toestellen zijn ‘dual SIM’. Beide varianten hebben een 4,5 inch scherm. De prijs per toestel is 7.966 Indiase roepie, wat omgerekend iets minder dan 95 euro is (exclusief diverse belastingen). Zou het hier gaan om de Nokia Lumia 525?

Bekijk acties van de Nokia Lumia 520. Al gratis verkrijgbaar bij abonnementen van iets meer dan 11 euro per maand!

Codenaam Moneypenny

Het lijkt er op dat het hier gaat om een grote variant van de Nokia Lumia 520 en de codenaam is mogelijk ‘Moneypenny‘. @evleaks lekte in november namelijk dat Nokia zou werken aan een dual-SIM Windows Phone-toestel met de codenaam Moneypenny. Dit toestel draait vanaf de release op Windows Phone Blue, de nieuwste versie van Windows Phone 8. Als alles klopt zouden dit ongeveer de specificaties van de Lumia 525 moeten zijn:

Scherm: 4,5 inch TFT (480×800 pixels)
Processor: Snapdragon (dual-core 1GHz)
Werkgeheugen: 512MB
Opslaggeheugen: 8GB, uitbreidbaar met MicroSD
Camera: 5 megapixels, filmen tot 720p
Besturingssysteem: Windows Phone 8.1 (Blue)
Single-SIM & dual-SIM
Prijs: ~150 euro

Bron: GSMarena


Tags: , , , , ,