Galaxy Note 3 krijgt een plastic oled-scherm

De Samsung Galaxy Note 3 zou wel eens de eerste smartphone kunnen worden met een plastic oled-scherm. Dit nieuwe type scherm zou dunner en lichter zijn dan een scherm van glas en zou minder snel breken.

Galaxy Note 3 mogelijk eerste smartphone met plastic oled-scherm

Een toestel met een scherm van plastic is op het eerste gezicht niet zo heel speciaal want oudere telefoons hadden ook schermen van plastic. Tegenwoordig wordt er glas gebruikt voor smartphones, maar een aantal jaar terug was plastic een veelgebruikt materiaal in telefoontjes. Samsung gaat echter een stapje verder en gaat de Galaxy Note 3 mogelijk uitrusten met een plastic oled-scherm van slechts 0,5 mm dik. Dat is echt krankzinnig dun en met een gewicht dat op 50 procent zit van het gewicht van een normaal oled-scherm. Het gebruik van plastic in een scherm is dus niet nieuw maar als dit gerucht klopt dan heeft Samsung een belangrijke stap gezet richting een nieuwe generatie smartphones. Het kan zijn dat je helemaal weg bent van glazen schermen maar je kunt niet om het feit heen dat die schermen enorm snel breken en glas is relatief ‘zwaar’. Plastic schermen zullen héél wat minder snel breken, zijn een stuk lichter en heel wat dunner. Geen kapotte smartphone-schermen meer!

Plastic OledScherm van plastic beter dan scherm van glas?

We hebben al eens aandacht besteed aan de voor- en nadelen van plastic en aluminium. Er is een groep mensen dat zweert bij plastic en er is een groep die zweert bij aluminium. Beide groepen hebben hun eigen redenen om bepaalde keuzes te maken, maar bij schermen ligt hij in onze ogen toch net wat anders. Straks heb je de groep die zweert bij glazen schermen en de groep die zweert bij plastic. In onze ogen is plastic voor een scherm toch echt beter. Het kan praktisch onbreekbaar zijn, met de juiste coating is het krasbestendig, het is een stuk lichter en het is een stuk dunner. Die eigenschappen kun je met glas waarschijnlijk niet of bijna niet voor elkaar krijgen. Waar zou jij voor kiezen? Een scherm van glas of een scherm van plastic?

Bron: SamMobile


Tags: , , , ,