Apple verkoopt recordaantal iPhones

Apple heeft bekendgemaakt in het laatste kwartaal van 2013 een recordaantal iPhones te hebben verkocht. In totaal zijn er 51 miljoen iPhones verkocht en dat is 4 miljoen meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Apple verkoopt recordaantal iPhones

iPhone 5C en 5SIn september bracht Apple de iPhone 5S en de iPhone 5C uit. Het was voor het eerst dat Apple twee toestellen tegelijk uitbracht en het heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Apple heeft namelijk 51 miljoen iPhones verkocht in het vierde kwartaal van 2013 en dat is een record. Het vorige record stamde uit het vierde kwartaal van 2012 en stond op 47 miljoen verkochte smartphones. Wel is de groei in het aantal verkopen minder groot dan voorheen.

Dankzij de 51 miljoen smartphones zit Apple wereldwijd om een marktdeel van rond de 20 procent waardoor het bedrijf stevig op de twee plaats staat met alleen Samsung boven zich. Vrijwel alle andere Smartphone-merken zitten op rond de 5 procent of minder. Analisten hadden overigens verwacht dat Apple meer toestellen zou verkopen, namelijk zo’n 55 miljoen.

Het laatste kwartaal is er een omzet geboekt van 57,6 miljard dollar met een netto winst van 13,1 miljard dollar. Geen verkeerde cijfers!

iPhone 5C niet het succes waar op gehoopt werd

Welk toestel het meest verantwoordelijk is voor het nieuwe record is niet bekendgemaakt maar het zal niet de iPhone 5C zijn geweest. De iPhone 5C verkocht niet zo goed als in eerste instantie gehoopt werd en Apple CEO Tim Cook zegt dat de mix van iPhone 5S en iPhone 5C behoorlijk anders was dan ze dachten. Wat Cook hier precies mee bedoeld is gissen, maar waarschijnlijk had hij gehoopt op een betere ‘chemie’ tussen beide toestellen. Volgens Cook waren de verkopen die de iPhone 5S genereerde veel beter, mede door de implementatie van Touch ID. Door de vingerafdrukscanner en andere vernieuwingen kreeg de iPhone 5S veel meer aandacht door iedereen wat uiteindelijk resulteerde in betere verkopen.

Bekijk acties van de iPhone 4S 8GB, iPhone 5, iPhone 5C en de iPhone 5S!

Bron: GSMarena & Apple

 


Tags: , , , , , , ,