Vodafone: Scherm van de iPhone moet groter

Vittorio Colao, CEO van Vodafone Group, heeft tijdens een bijeenkomst gezegd dat Apple iPhones moet gaan maken met grotere schermen om klanten te behouden. Als Apple niks aan de schermgrootte gaat doen gaan ze klanten verliezen, aldus Colao.

Apple moet iPhones met groter scherm uitbrengen

iPhone 6 - 1Terwijl praktisch iedere fabrikant voor veel smartphone-modellen gekozen heeft voor schermen groter dan 4,5 inch, blijft Apple steken op 4 inch. Zelfs smartphones met schermen van rond de 5,5 inch zijn behoorlijk populair te noemen. Volgens de CEO van Vodafone Group moet Apple ook toestellen uit gaan brengen met een groter scherm omdat ze anders klanten kwijt gaan raken. “Het is niet te laat, maar tenzij Apple grotere iPhones maakt, lopen veel van jullie volgend jaar met een andere smartphone“, aldus Vittorio Colao.

Hoe cruciaal is een groter scherm?

Nu zit daar wel een kern van waarheid in aangezien een smartphone in veel gevallen als statussymbool gezien wordt. Als het merendeel van de high-end smartphones een scherm heeft van tussen de 4,5 inch en 5,5 inch, en dat is de standaard, kan het zijn dat een telefoon met kleiner scherm gezien wordt als minderwaardig. Er is een groep die daar gevoelig voor is en daardoor minder snel voor de relatief kleine iPhone zal kiezen. Er is echter een grote maar: iPhones zijn altijd relatief klein geweest ten opzichte van de concurrentie maar toch verbreken nieuwe iPhones telkens weer records qua verkochte aantallen. Ergens zal Vittorio Calao wel gelijk hebben maar een iPhone leunt meer op het premium uiterlijk dan op de schermgrootte.

Ondanks dat veel iPhone-gebruikers tevreden lijken te zijn met het 4-inch-scherm van de nieuwere iPhones zou Apple wel grotere iPhones in de pijplijn hebben zitten. Er gaan al maanden geruchten over een grotere iPhone 6, of zelfs twee grotere iPhone-modellen. Zo zou er gewerkt worden aan een 4,7-inch-iPhone en zelfs een 5,5-inch-iPhone. Of er ook nog een nieuwe 4-inch-model komt is niet bekend. Want dat is ook nog een gevaar voor Apple: blijven de liefhebbers van 4-inch-modellen bij Apple wanneer er geen nieuwe 4-inch-modellen komen, of stappen die gebruikers over naar een merk dat wel 4-inch-modellen heeft?

Bron: Tweakers


Tags: , , , , ,