Apple wil verbod op 28 Samsung smartphones in de VS

Na de winst van Apple een paar dagen terug in de Verenigde Stagen wil het bedrijf nu een stapje verder gaan en in de VS een verbod afdwingen op maar liefst 28 Samsung smartphones.

Apple gaat voor verbod op Samsung toestellen in VS

Apple heeft aan de Amerikaanse rechtbank een lijst overhandigt van Samsung smartphones die het verboden wil hebben. Het lag al in de lijn der verwachting dat Apple deze stap zou ondernemen. Samsung zou namelijk inbreuk maken op tal van patenten en de verwachting was dan ook dat Samsung naast de torenhoge boete ook een verbod op hun toestellen tegemoet kon zien. Dat lijkt nu waarheid te worden, want op de lijst die Apple aan de rechtbank overhandigt heeft staan maar liefst 28 smartphones van Samsung. Nu zijn het niet 28 individuele smartphones maar vooral variaties op de Galaxy S en Galaxy S2. Gelukkig voor Samsung staan de huidige topmodellen, de Galaxy S3 en Galaxy Note, niet op de lijst. Dat kan echter nog veranderen vanwege een nog lopende rechtszaak.

Geen consequenties voor Europa

Voor Europa heeft de lijst met Samsung smartphones geen invloed. Het gaat om Amerikaanse modellen en een verbod in de Verenigde Staten. Ook moet Apple nog bewijzen dat er in alle gevallen schade is opgelopen. Samsung heeft al laten weten dat het alle nodige maatregelen zal nemen om ervoor te zorgen dat de producten beschikbaar blijven in de Verenigde Staten.

Beste reclame ooit voor Samsung?

Tijdens het zoeken naar bronnen en extra details stuit je soms op leuke artikelen. Zo ook een artikel op Google+ waarin uitgelegd wordt waarin de aanklachten tegen Samsung mogelijk de beste reclame ooit is voor het bedrijf. De schrijver, Enrique Gutierrez, schrijft over een gesprek tussen twee mannen die na het lezen van een artikel over de uitspraak in de zaak Apple vs Samsung denken dat Apple zegt dat Samsung hetzelfde is als Apple. Ook een koppeltje zou zeggen dat de Samsung ‘iPad’ hetzelfde is als de iPad van Apple, maar dan veel goedkoper. En zo waren er volgens de schrijver maar liefst vier groepjes die dachten dat Samsung hetzelfde zou zijn als Apple voor minder geld. Die mensen kennen de details niet, daar geven ze ook niet om, maar wat ze lezen is dat Apple zegt dat Samsung hetzelfde is als Apple. Voor de helft van de prijs ongeveer hetzelfde product. Graaft Apple met al deze rechtszaken zijn eigen graf of is de situatie die Gutierrez schetst slechts incidenteel?

Bron: The Verge & Google+


Tags: , , , , ,