BlackBerry overweegt te stoppen met smartphones

BlackBerry CEO John Chen wil hoe dan ook winst gaan maken zo rond 2016. En winst maken zal gebeuren als het aan hem ligt, zelfs als dat betekent dat er geen telefoons meer gemaakt kunnen worden.

Binnenkort misschien geen BlackBerry-telefoons meer?

BlackBerry 2013Het is de laatste tijd best rustig omtrent BlackBerry. De verkopen van de toestellen zijn nog altijd niet geweldig maar er lijkt momenteel geen dalende lijn te zijn. De verkopen zouden dus enigszins gestabiliseerd zijn. John Chen heeft nu echter aangegeven dat hij bereid is de telefoons te laten vallen als dat nodig is om winstgevend te worden. Chen wil niet afhankelijk zijn van de hardware-tak en BlackBerry zal dan ook stoppen met het produceren van telefoons als de hardware geen winst oplevert.

Bekijk acties van diverse BlackBerry-modellen

Zo ver is het volgens Chen echter nog niet en hij verwacht niet dat het daadwerkelijk nodig zal zijn om de hardware-divisie op non-actief te zetten. Hij verwacht dat BlackBerry geld blijft verdienen op de toestellen zolang er minstens 10 miljoen van verkocht worden op jaarbasis en dat is momenteel een haalbaar aantal. Het kan echter zo maar zijn dat wanneer de verkopen verder inzakken dat BlackBerry helemaal gaat stoppen met het produceren van telefoons. Het zou dus zomaar kunnen dat we 2014 over 8 maanden afsluiten zonder de telefoons van de Canadese fabrikant. Chen heeft echter tot ergens in 2016 om alles op een rijtje te zetten maar de tijd is duidelijk aan het dringen.

Bron: Engadget


Tags: