BlackBerry Q10 op 29 mei in Nederland

BlackBerry heeft vandaag bekend gemaakt dat de BlackBerry Q10 op 29 mei beschikbaar zal zijn in Nederland. De BlackBerry Q10 is de eerste BlackBerry op het nieuwe besturingssysteem dat gebruik maakt van een fysiek toetsenbord.

BlackBerry Q10 vanaf 29 mei leverbaar

BlackBerry Q10BlackBerry heeft met de Curve- en Bold-series een aantal behoorlijk successen gehad. Terwijl de concurrentie druk in de weer was met touchscreen-toestellen was BlackBerry druk bezig met toestellen die een vast fysiek toetsenbord aan boord hadden. Een van de laatste populaire BlackBerry’s met zo’n toetsenbord is de BlackBerry Bold 9900 geweest. Deze maand komt echter de BlackBerry Q10 uit in Nederland. Het nieuwe toestel draait net als de BlackBerry Z10 op BlackBerry 10, het nieuwe besturingssysteem van BlackBerry. Ook beschikt de BlackBerry Q10 over een fysiek toetsenbord. Het scherm is een 3,1 inch touchscreen met een resolutie van 720×720 en er zit een 1,5GHz dualcore-processor in. Verder beschikt het toestel over 2GB werkgeheugen en 16GB opslaggeheugen welke je kunt uitbreiden met een MicroSD-kaartje.

Vergelijk aanbiedingen van de BlackBerry Q10. Het toestel is leverbaar in Nederland vanaf 29 mei!

BlackBerry Q10 is stevig geprijsd

BlackBerry richt zicht met de Q10 duidelijk op de high-end markt als we de prijs mogen geloven. De adviesprijs van het toestel zit namelijk tussen de 600 en 650 euro, waarmee hij duurder is dan de Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Note 2 en de Sony Xperia Z. Dichter bij de prijs van de Q10 vinden we de Galaxy S4 en de iPhone 5. Het nieuwe toestel van BlackBerry bevind zich met zijn prijs dus midden in de toppers van dit moment. Daartegenover staat echter wel dat er nog steeds een groep mensen is die zweert bij een fysiek toetsenbord en voor die groep is de BlackBerry Q10 een uitkomst. Als je de Q10 te duur vindt kun je ook nog even wachten op de goedkopere Q5, al is niet bekend wanneer deze uit zal komen.

Vergelijk verschillende acties van de BlackBerry Q10 met de Galaxy S4, Lumia 920 en de iPhone 5.

Tags: , ,