BlackBerry kondigt de Q5 aan en brengt 10.1 update uit

BlackBerry heeft de Q5 aangekondigd. De BlackBerry Q5 zal de goedkopere versie worden van de BlackBerry Q10. Net als de Q10 is er een toetsenbordje aanwezig. Ook heeft BlackBerry een update uitgebracht voor het BlackBerry 10-besturingssysteem.

BlackBerry kondigt de BlackBerry Q5 aan

De BlackBerry Q10 zal deze zomer uitgebracht gaan worden en rond diezelfde tijd zal mogelijk ook de BlackBerry Q5 uitgebracht worden. De Q5 is aangekondigd door BlackBerry en zal zich richten op jongeren in opkomende markten. De prijs van de Q5 zal dan ook lager zijn dan de prijs van de BlackBerry Q10, al is een specifieke prijs niet gegeven door BlackBerry. De BlackBerry Q5 heeft een 3,1 inch touchscreen en een qwerty-toetsenbord maar verder zijn er geen specificaties gegeven door BlackBerry. Volgens geruchten heeft de Q5 een tft-scherm met een resolutie van 720×720 pixels, een dualcore-processor, 8GB opslaggeheugen en een 5 megapixel camera. De BlackBerry Q5 zal in verschillende kleuren beschikbaar zijn, maar een datum is nog niet gegeven.

BlackBerry Q5BlackBerry 10.1-update wordt uitgerold

Naast de BlackBerry Q5 heeft het bedrijf ook BlackBerry 10.1 officieel aangekondigd. Eind april is deze update beschikbaar gekomen en nu zal hij uitgerold worden naar de BlackBerry Z10. De update brengt onder andere verbeteringen met zich mee die betrekking hebben op de foto-kwaliteit. Zo zullen foto’s, genomen met de HDR-optie, er nu beter uit zien. Verder worden er in de Hub nieuwe contactpersonen voorgesteld en kun je notificaties personaliseren. De update kun je over-the-air binnenhalen. Je hoeft je BlackBerry Z10 dus niet aan te sluiten aan een PC.

Bekijk aanbiedingen van de BlackBerry Z10

Tags: , ,