BlackBerry kondigt de BlackBerry Z30 aan

BlackBerry heeft de grootste BlackBerry tot nu toe aangekondigd. De BlackBerry Z30 heeft een 5 inch scherm en draait op versie 10.1 van het BlackBerry-besturingssysteem. Het toestel komt naar Nederland maar het is nog niet bekend wanneer.

BlackBerry kondigt de BlackBerry Z30 aan

BlackBerry Z30 - frontBlackBerry heeft de BlackBerry Z30 aangekondigd, de grootste BlackBerry tot nu toe. Het toestel heeft een 5 inch scherm met een resolutie van 1280×720 pixels. Er is 2GB werkgeheugen aan boord, 16GB opslaggeheugen dat uit te breiden met is met een MicroSD-kaartje, en een dual-core-processor van 1,7GHz. Foto’s worden gemaakt met de 8-megapixelcamera en daarmee kun je ook filmen in 1080p. Aan de voorkant zit een 2-megapixelcamera. De BlackBerry Z30 heeft een 2880mAh-accu en daarmee zou de smartphone het bij gemiddeld gebruik zo’n 25 uur vol moeten houden.

Met de BlackBerry Z30 introduceert BlackBerry ‘Natural Sound’. Er zijn verspreid over het toestel verschillende speakers geplaatst die, in samenwerking met speciale software, de audio tijdens gesprekken natuurlijker laten klinken.

BlackBerry 10.2

De BlackBerry Z30 draait op BlackBerry 10.2, wat de nieuwste versie is van het BlackBerry-besturingssysteem. Zo is er de Priority Hub aanwezig. Deze functionaliteit ‘leert’ welke personen en berichten belangrijk voor jou zijn en plaatst notificaties hiervan bovenin het scherm. Ook BlackBerry Messenger is uitgebreid en wanneer je als gebruiker in een andere app bezig bent en je krijgt een bericht, dan kun je reageren op een berichtje zonder de app te verlaten.

Onbekend wanneer de BlackBerry Z30 naar Nederland komt

De BlackBerry Z30 is volgende week al te krijgen in Groot-Brittannië en het Midden-Oosten. De prijs is nog niet bekend en beschikbaarheid in andere landen is ook nog niet bekend. Het is wel zo goed als zeker dat de Z30 naar Nederland komt en 4G ondersteunt.

Meld je aan voor de BlackBerry Z30-alert en wij sturen jou een e-mail zodra het toestel te bestellen is!

Tags: , ,