OnePlus One komt eind mei uit voor 269 euro

OnePlus heeft vandaag zijn eerste smartphone gepresenteerd. De OnePlus One zoals het toestel heet heeft de specificaties van een high-end smartphone maar qua prijs ligt hij ver onder wat normaal is.

OnePlus One voor 269 euro naar Nederland

Berichten over de OnePlus One verschijnen al een tijdje online en het meest interessante aan dit toestel was altijd dat de makers zeiden dat hij minder dan 350 euro zou gaan kosten. Voor die prijs zou je dan een toestel krijgen dat qua specificaties vergelijkbaar is met onder andere de Galaxy S5 en HTC One (M8). OnePlus heeft de One nu aangekondigd en ook de prijs is bekend: 269 euro voor de 16GB-variant. Voorheen was de Nexus 5 met zijn 350 euro een van de goedkopere high-end smartphones. De OnePlus One zit daar dus ver onder.

OnePlus One - zwart & witDe OnePlus One heeft een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. De processor is de Snapdragon 801 die ver kernen heeft die draaien op 2,5GHz en er is 3GB-werkgeheugen aanwezig. De camera op de achterkant is afkomstig van Sony en daarmee kun je filmen in 4K maar ook is het mogelijk slowmotion-video’s op te nemen in 1280×720 pixels. Foto’s hebben een resolutie van 13 megapixels. De camera aan de voorkant beschikt over 5 megapixels.

Er is ondersteuning voor 4G maar wel maar in beperkte mate. Zo ondersteunt de OnePlus One de 800MHz-frequentie niet waardoor gebruikers van KPN en Vodafone geen gebruik kunnen maken van 4G op het toestel. Gebruikers van T-Mobile zouden wel gewoon gebruik kunnen maken van 4G. 3G en 2G worden wel gewoon volledig ondersteund.

Het besturingssysteem dat op de OnePlus One staat is Android 4.4.2 maar dan wel een versie die aangepast is en de naam CyanogenMod 11S draagt. In feite hetzelfde als HTC Sense en Samsung TouchWiz. CyanogenMod is in de custom ROM-community een erg bekende naam en wordt sinds kort ook standaard gebruikt op enkele telefoons.

OnePlus One binnenkort naar Nederland

OnePlus One - persfotoDe OnePlus One zal in eerste instantie alleen op uitnodiging te koop zijn. Mogelijk doet OnePlus dit om risico’s te verkleinen en om de markt beter in te kunnen schatten. De kans is echter groot dat het toestel al vrij snel voor iedereen beschikbaar wordt zonder uitnodiging. De 16GB-versie zal 269 euro gaan kosten en de 64GB-versie zal 299 euro gaan kosten.

Meld je aan voor de OnePlus One alert en blijf op de hoogte van acties!

Tags: , , , ,