Jiayu komt met smartphone van drie tientjes

Jiayu (Chinees) heb jij waarschijnlijk nog nooit van gehoord en grote kans dat het merk niet snel hierheen zal komen, maar ze hebben wel iets uitzonderlijks voor elkaar gekregen: een smartphone op de markt brengen met een prijs van 36 euro.

Chinese fabrikant komt met enorm goedkope smartphone

Vergeet de honderden euro’s kostende mini-computers van Samsung, HTC, Apple, Sony, Nokia, LG en Motorola. Vergeet zelfs de ‘budget’-smartphones van rond de 150 euro. De Chinese fabrikant Jiayu heeft namelijk iets voor elkaar gekregen wat haast onmogelijk lijkt. Deze maand komt de Jiayu F1 uit, een smartphone met een scherm van 4 inch, een dual-core processor en met een prijs van omgerekend 36 euro. Terwijl je hier in Nederland een dergelijke prijs betaalt voor een goed hoesje, een leuke set oordopjes, een carkit of andere accessoires heb jij in China voor die prijs een volledige smartphone.

Jiayu F1De specificaties zijn niet eens zo heel verkeerd. Er staat Android 4.4.2 op, de processor is van MediaTek en bevat twee kernen die draaien op 1,3GHz, het scherm is een 4 inch TFT-scherm van Sony met een resolutie van 800×480 pixels en de accu heeft een capaciteit van 2400mAh. Voor die 36 euro zijn het eigenlijk best goede specificaties. Natuurlijk is het niet het beste van het beste maar dat mag je ook niet verwachten voor 36 euro.

Voor nu is de Jiayu F1 puur bedoeld voor de Chinese markt maar later komt er ook een internationale variant uit die op (onder andere) Nederlandse netwerken zal werken. Nu zal de prijs uiteindelijk wel wat hoger uitkomen als je hem importeert maar dan nog is het belachelijk goedkoop.

Bron: Tweakers


Tags: , , ,