Nokia HERE komt mogelijk naar Android en iOS

Er zijn aanwijzingen gevonden dat de Nokia HERE-diensten mogelijk naar Android en iOS komt. Nokia heeft namelijk twee vacatures openstaan waar gepraat wordt over Android en iOS én het HERE-platform.

Nokia HERE-diensten mogelijk naar Android en iOS

HERE dienstenNokia HERE is een verzameling kaartendiensten die momenteel op Windows Phone te vinden zijn. Zo zijn er onder andere Nokia HERE Maps en Nokia HERE Drive. Die laatste is een navigatie-app en die is er in twee varianten: Drive en Drive+. Nokia HERE Drive+ biedt onder andere offline navigatie voor heel de wereld.

Nokia heeft nu twee vacatures openstaan. Een daarvan is voor een Android- en/of iOS-ontwikkelaar die aan de slag zal gaan in Berlijn of Frankfurt. Daar zal hij aan de slag gaan voor HERE Platform for Business. De tweede vacature vraagt specifiek om een Android-ontwikkelaar die mogelijk aan verschillende apps gaat werken binnen de HERE Core Platform Group. Bij beide vacatures is dit  filmpje geplaatst:

Mocht Nokia HERE naar Android en iOS komen dan is het een slimme zet van Nokia. Onder Windows Phone-gebruikers is de kaartendienst geliefd en vooral de navigatie behoort tot een van de betere navigiatie-apps die er te krijgen is. Door deze diensten naar Android en iOS te brengen kan Nokia zijn naam versterken.

Bron: vacature 1 en vacature 2


Tags: , , , , , ,