T-Mobile begonnen met aanbieden HD Voice

T-Mobile is begonnen met het aanbieden van HD Voice, een spraaktechnologie waarmee betere geluidskwaliteit tijdens het bellen behaald kan worden. Momenteel is de technologie alleen nog maar beschikbaar voor klanten in de regio waar ook 4G aangeboden wordt.

T-Mobile gaat HD Voice aanbieden

HD VoiceIn het gebied waar 4G van T-Mobile beschikbaar is beschikken klanten momenteel over HD Voice. T-Mobile is momenteel begonnen met een grootschalige test waarvoor de spraaktechnologie geactiveerd is. HD Voice gebruikt meer bandbreedte voor spraak waardoor een betere kwaliteit van de stem tijdens het bellen behaald kan worden. Er worden meer frequenties benut en omgevingsgeluid wordt gereduceerd. Hierdoor zou een gesprek natuurlijker moeten klinken. Voor nu is HD Voice alleen beschikbaar over 3G, maar T-Mobile kijkt of het ook over 2G mogelijk is. De meeste klanten beschikken over 3G en nog maar weinig klanten hebben alleen 2G (geen internet) waardoor het weinig zin zou hebben om HD Voice ook op 2G te activeren.

De komende maanden zal T-Mobile zijn klanten vragen naar hun ervaringen met HD-voice, maar de eerste reacties zouden al positief zijn. KPN maakt overigens al enkele jaren gebruik van HD Voice. De andere providers maken er nog geen gebruik van.

Bekijk alle aanbiedingen van T-Mobile. Liever een sim-only abonnement? Ook die hebben we in ons systeem staan!

Er zijn wel een paar zaken waar je aan moet voldoen voordat je gebruik kunt maken van HD Voice. Zo moet je over een smartphone beschikken die de technologie ondersteunt, maar de meeste mid-range en high-end smartphones beschikken daar tegenwoordig over. Ook moeten zowel de beller als de ontvanger in een regio zijn waar HD Voice wordt aangeboden.


Tags: , , , , , ,