Windows Phone 9 wordt in het 2e kwartaal van 2015 verwacht

Windows Phone 8.1 is nog niet eens uitgerold naar de wat oudere Windows Phone 8-toestellen maar de release van Windows Phone 9 lijkt al bekend te zijn. Volgens een gelekt Microsoft-document kom de preview van WP9 in het tweede kwartaal van 2015 uit.

Roadmap van Microsoft toont datum van Windows Phone 9-release

Windows Phone 9 roadmapEr is een document van Microsoft uitgelekt waarin een soort van planning staat voor 2015. Een van de dingen op die planning is Windows Phone 9. De ‘Preview Release’ staat in de planning voor het tweede of derde kwartaal van 2015. Momenteel is er nog niks bekend over wat we kunnen verwachten van Windows Phone 9 en veel van de klachten die gebruikers hadden met betrekking tot Windows Phone zijn inmiddels weggewerkt in de 8.1-update. Ongeveer tegelijk met de Windows Phone 9-update zullen Windows 9 en Office 2015 ook uitgebracht worden.

Wat weten we tot nu toe van Windows Phone 9?

De codenaam van de nieuwe Windows-versie is hoogstwaarschijnlijk ‘Treshold’ en daarin zitten Windows, Windows Phone, Windows Server en het besturingssysteem van de Xbox One. Een van de vernieuwingen die Treshold moet brengen is een betere ontwikkelomgeving. Er zou één Windows Store komen voor alle drie de Windows-platformen waarmee apps dus uitwisselbaar zouden zijn. Een ander gerucht is dat het Metro-design een update gaat krijgen met Treshold. Er zou een soort Metro 2.0-interface in zitten, maar wat we daar van kunnen verwachten is onbekend.

Zou Metro 2.0 er zo uit gaan zien? Dit is maar een concept maar je weet maar nooit!

Zou Metro 2.0 er zo uit gaan zien? Dit is maar een concept maar je weet maar nooit!

Of Windows Phone 9 ook naar bestaande Windows Phone 8-toestellen gaat komen is nog niet duidelijk. Windows Phone 7-toestellen kunnen bijvoorbeeld niet geüpdatet worden naar Windows Phone 8. Dat komt doordat de kern van Windows Phone 8 dermate anders is dan die van Windows Phone 7 dat het niet zou werken op de hardware van die toestellen. Of datzelfde met Windows Phone 9 gaat gebeuren is nog even afwachten. Wij verwachten echter (nu Windows Phone-toestellen gebruikmaken van standaard hardware) dat de meeste toestellen gewoon de update gaan ontvangen.

Bron: GSMarena


Tags: , , , , , ,