Sony stopt met PlayStation Mobile

Sony heeft bekendgemaakt dat het stopt met PlayStation Mobile. De gaming-dienst zou niet meer goed, of helemaal niet meer, werken op Android 4.4.3 of hoger en Android L. Sowieso is het al een hele poos stil rondom de dienst.

PlayStation Mobile zal gestopt worden door Sony

PlayStation-MobileIn 2011 kwam de Sony-Ericsson Xperia Play uit, een smartphone met een uitschuifbare gamepad. De Xperia Play was ook voorzien van een PlayStation Mobile-certificaat en je kon er PlayStation 1-games op spelen. Het leek een gouden combinatie: gamen op je smartphone met een ingebouwde controller en toegang tot de gaafste Playstation 1-games (en daar zitten een paar pareltjes tussen).

Sony gaat echter stoppen met de dienst. Vanaf Android 4.4.3 is er een kans dat games niet meer goed werken en ook op Android L is er een kans dat games niet meer goed werken. Ook toegang tot de PlayStation-store kan niet meer gegarandeerd worden op die versies en het opnieuw downloaden van games werkt mogelijk ook niet meer. Reden dus voor Sony om er een einde aan te breien.

Dat de dienst nooit echt aangeslagen is zowel vreemd als logisch. Van de ene kant is gamen op smartphones echt hard gegroeid maar de meest populaire games zijn ook direct de meest simpele games. PlayStation 1-games zijn veelal niet gemaakt om even tussendoor te spelen, terwijl mensen veel smartphones-games juist wel even tussendoor spelen. Daar kwam ook bij dat veel van die PlayStation 1-games behoorlijk verouderd zijn. Fans van PlayStation prikken daar wel doorheen, maar de casual gamer zal dan toch eerder voor de nieuwe games gaan die specifiek voor smartphones gemaakt zijn.

Bron: Sony


Tags: , , , , , ,