Altijd horizontaal filmen met ‘Horizon’

Heel veel mensen filmen verticaal, met de telefoon rechtop en als je vervolgens die filmpjes terugkijkt op een normaal beeldscherm heb je maar een klein beetje film en veel zwart. De app Horizon maakt daar korte metten mee, ongeacht hoe je je telefoon vasthoudt.

Nooit meer verticaal filmen met Horizon

horizon-appHoe vaak gebeurt het niet dat je weer een verticaal filmpje zit te kijken? Op een telefoon werkt het wel, maar op op laptops, computerbeeldschermen en televisies werkt het niet. Er is een hele tijd terug al een video over uitgebracht maar een groep ontwikkelaars vond dat niet voldoende. Zij ontwikkelden Horizon, een app waarmee je altijd horizontaal filmt.

De app werkt erg eenvoudig en doet wat het moet doen: horizontaal filmen. Door je telefoon te draaien kun je inzoomen, maar het beeld zal nooit meedraaien. Verder zijn er op iOS nog een aantal extra functies: tot 2K (2592×1936 pixels) opnemen, real-time filters, slow motion ondersteuning en de mogelijkheid foto’s te maken in de app. Al die functies komen later mogelijk ook nog naar Android toe aangezien die versie pas net uitgebracht is terwijl de iOS-versie al langer verkrijgbaar is. Volgens de ontwikkelaar wordt er binnenkort ook begonnen aan een Windows Phone-versie: “We zijn van plan in de nabije toekomst te starten met een Windows Phone-versie. Momenteel hebben we de focus liggen op de best mogelijke ervaring voor Android en iOS!

horizon-demoJe kunt trouwens uittesten hoe het werkt op de website van de ontwikkelaar. Zij hebben een demo gemaakt die precies laat zien wat de app doet!

Je kunt Horizon gratis downloaden voor Android. Als je de iOS-versie wilt hebben moet je €1,79 euro betalen.

Tags: , , , , , , , ,