Galaxy Note 4 heeft het beste scherm

Wie wel eens een reclame heeft gezien van een Samsung-smartphone of tablet weet dat ze wel eens wat zeggen over de schermen van die apparaten. Maar zijn die schermen ook wel echt zo goed? Volgens DisplayMate wel!

Galaxy Note 4 het beste smartphonescherm ooit volgens DisplayMate

Galaxy Note 4DisplayMate is een bedrijf dat zich specialiseert in het verbeteren, kalibreren, testen en evalueren van monitoren, projectoren, mobiele schermen, televisies, en ga zo maar door. Ze weten dus waar ze naar moeten kijken en wat ze moeten testen om er achter te komen hoe goed een scherm is. Ze hebben recentelijk de Galaxy Note 4 onder de loep genomen en de resultaten online geplaatst.

De Galaxy Note 4 heeft een 5,7 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels, maar die specificaties zeggen op zichzelf niet zoveel. DisplayMate heeft een enorme hoeveelheid tests uitgevoerd en om alles hier te bespreken gaan we niet aan beginnen dus houden we het bij de eindresultaten. “De Galaxy Note 4 biedt veel grote verbeteringen ten opzichte van de Galaxy Note3 die we een jaar geleden getest hebben, maar ook ten opzichte van de Galaxy S5 die we in maart getest hebben en de Galaxy Tab S die we in juni getest hebben. De meest indrukwekkende verbeteringen zijn de pixels per inch, de resolutie, de kleurechtheid, hoe licht het scherm kan zijn, hoe goed het scherm leesbaar is in fel omgevingslicht en hoe efficiënt het scherm is qua batterijverbruik.

Op basis van onze uitgebreide testen en metingen kunnen we zeggen dat de Galaxy Note 4 het beste smartphone-scherm heeft dat we ooit getest hebben. Het is even goed of beter dan concurrenten in de volgende categorieën: absolute kleurechtheid, hoogste schermresolutie, oneindig contrast ratio, hoogste piek helderheid, hoogte contrast in omgevingslicht en de kleinste heiderheid-variatie bij verschillende kijkhoeken. De mogelijkheden voor kleurkalibratie bieden een erg groot kleurbereik, een groot voordeel dat momenteel door geen enkele andere smartphone geboden wordt. De Galaxy Note 4 levert consistente resultaten en het is het eerste smartphone-scherm ooit dat alles ‘groen’ heeft (erg goed tot uitstekend) in alle testen en metingen (alleen helderheid-variatie bij een gemiddeld schermniveau is ‘geel’) sinds we in 2006 begonnen zijn met onze artikelen. Een indrukwekkende prestatie voor een scherm. De Galaxy Note 4 heeft de lat voor de beste schermen weer een tikje hoger gelegd.” aldus DisplayMate.

Behoorlijk lovende woorden vanuit DisplayMate en als je ziet hoeveel testen er uitgevoerd zijn dan kun je niet anders dan aannemen dat het allemaal wel moet kloppen. Geïnteresseerd naar alle resultaten? Check dan het zeer uitgebreide artikel op DisplayMate.com!

Check aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 4!

Tags: , , , ,