Hoe houdt de iPhone 6 zich in een valtest?

Wat doe je als je net een iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebt gekocht? Een camera regelen waarmee je in slow motion kunt filmen en een valtest doen! Youtube-gebruiker PhoneBuff heeft dat gelukkig al voor ons gedaan, dus dat scheelt weer.

Wat gebeurt er als de iPhone 6 en 6 Plus op de grond vallen?

iPhone-6-val-testZoals je kunt zien doen beide telefoons het goed als ze vanaf ongeveer een meter op de achterkant terecht komen. De iPhone 6 doet het ook nog prima met een val op de zijkant maar de iPhone 6 Plus gaat daar al de mist in en we weten denk ik wel waarom.

Het oppervlakte van het iPhone 6 Plus-scherm is met zijn 5,5 inch best groot en als het toestel op zijn zijkant terecht komt komt er vrij veel druk te staan op dat grote oppervlak. Hoe groter het oppervlak, hoe minder druk je nodig hebt om het te laten breken. Het is dus logisch dat het scherm van de iPhone 6 Plus sneller breekt dan het scherm van de normale iPhone 6.

Na dat beide toestellen op het scherm terecht zijn gekomen is het ook voor de iPhone 6 einde verhaal. De toestellen functioneren nog wel, maar met een gebroken scherm werken is niet echt prettig. Ook lijkt het scherm los te komen van de behuizing.

(On)gelukkige koper laat iPhone 6 vallen

Er is eerder al een valtest gedaan met de iPhone 6 maar dat was een ongelukje. De eerste iPhone 6-koper in Perth (Australië) liet zijn aankoop vol trots zien aan een verslaggever van de lokale nieuwsploeg. Tijdens het openen van het doosje gebruikt hij echter iets teveel kracht waardoor de gloednieuwe iPhone 6 snel richting de grond gaat. Gelukkig voor hem is het scherm nog heel maar er moeten haast wel wat krasjes op zitten en we kennen allemaal dat gevoel wel dat je hebt als iets dat nét nieuw is al direct beschadigd raakt.

Vergelijk acties van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus!

Tags: , , , , ,