Sony trekt stekker uit Xperia L, M en SP

Sony heeft bekendgemaakt de stekker uit drie Xperia-toestellen te trekken. Het gaat om de Sony Xperia L, Xperia M en de Xperia SP. De toestellen zullen niet geüpdatet worden naar Android 4.4 KitKat.

Xperia L, M en SP worden niet meer geüpdatet

Sony-Xperia-L-M-en-SPDe Sony Xperia L, Xperia M en de Xperia SP zullen niet verder geüpdatet worden en blijven daardoor hangen bij de versie waar ze het laatste naar geüpdatet zijn.

De Xperia L blijft hangen op Android 4.2 en die update was in april van dit jaar uitgebracht. Voor de Xperia M is de laatste update in juni van dit jaar uitgebracht en dat ging om Android 4.3. De Xperia SP blijft hangen op Android 4.3 en ook dat toestel kreeg in juni van dit jaar zijn laatste update.

Het vreemde is dat alle drie de toestellen prima in staat zijn Android 4.4 (de laatste versie) te draaien. Alle drie hebben ze 1GB werkgeheugen aanwezig én een redelijk moderne processor dus KitKat zou (theoretisch) als een zonnetje moeten draaien. Officieel zal die update er echter nooit komen dus zul je zelf creatief moeten zijn.

Van de Xperia M is overigens al een opvolger de koop, de Xperia M2. En als je daar geen genoegen mee neemt zijn er nog tal van andere nieuwe Xperia’s waar je uit kunt kiezen!

Bron: GSMarena


Tags: , , , , , , ,