Verbogen iPhone 6 Plus zeer zeldzaam volgens Apple

Apple heeft in een officiële verklaring laten weten dat een iPhone 6 Plus bij normaal gebruik normaal gezien niet verbuigt en dat verbuigingen zeer zeldzaam zijn. Apple zegt negen klachten te hebben ontvangen.

Apple zegt dat verbuigen iPhone 6 Plus zeldzaam is

Verbogen-iPhone-6-PlusSinds vorige week is er ophef ontstaan over de iPhone 6 Plus. Dit toestel zou makkelijk verbuigen in een broekzak. Apple heeft nu gereageerd en zegt dat het probleem zeer zeldzaam is en dat er negen klachten binnen zijn gekomen. Het is echter onduidelijk of de klachten uit de Verenigde Staten komen of dat het wereldwijd is.

De iPhone 6 Plus heeft diverse tests doorstaan en volgens Apple zal een iPhone 6 Plus bij normaal gebruik niet verbuigen. Nieuwe iPhones moeten vijf verschillende tests doorstaan, waaronder een test waarbij herhaaldelijk druk wordt uitgeoefend op het toestel. Een machine oefent dan honderden keren behoorlijke druk uit op het scherm en behuizing terwijl het toestel vastgezet is aan de zijkanten.

Een andere test is de ‘zit test’ waarmee gesimuleerd wordt dat iemand op zijn telefoon gaat zitten. Ook deze test is goed afgerond volgens Apple.

Het probleem is het design

Een gebruiker op Reddit heeft haarfijn uitgelegd dat er wel degelijk een probleem is. Niet met het aluminium, maar met het design. Veel mensen gaven aluminium de schuld van het verbuigen omdat het niet terug veert, iets dat plastic wel doet. Een gebruiker op Reddit zegt echter dat de problemen niks met het materiaal te maken hebben. Het probleem zit bij de volumeknoppen. Als de iPhone 6 Plus verbuigt zal er een knik zitten bij de volumeknoppen terwijl er aan de andere kant niks te zien is.

Wanneer er stress uitgeoefend wordt op de behuizing zal alle kracht zich concentreren op het zwakste punt in de behuizing en dat zijn de volumeknoppen vanwege het gat wat daar in het aluminium zit. Als Apple plastic had gebruikt in plaats van aluminium was het probleem mogelijk erger geweest omdat plastic breekt in plaats van dat het buigt als er teveel druk op uitgeoefend wordt.

Om het probleem op te lossen zou er intern een structuur toegevoegd moeten worden. Zo’n structuur verstevigt de behuizing waardoor buigen niet of nauwelijks meer mogelijk is.

Bron: The Wall Street Journal


Tags: , , , , , , ,