De Galaxy Note 4 heeft last van kieren

Er zijn foto’s opgedoken van een vreemd probleem met de Galaxy Note 4. Langs het scherm sluit de behuizing namelijk niet helemaal lekker aan waardoor er kieren ontstaan. Je kunt er zelfs een visitekaartje in steken. Is #GapGate geboren?

Na #BendGate nu ook #GapGate

GapGateHet lijkt erop dat de Galaxy Note 4 last heeft van een vervelend probleem. De behuizing sluit niet helemaal aan op het scherm waardoor er een ruimte ontstaat tussen de twee onderdelen. Die ruimte is niet heel groot maar wel groot genoeg om er een visitekaartje tussen te steken zonder dat het eruit valt. Dit lijkt het gevolg van slechte fabricage maar Samsung zegt dat dat niet het geval is. “Het gemelde probleem heeft een invloed op de functionaliteit of kwaliteit van de Samsung Galaxy Note 4. We verzekeren onze klanten dat alle Galaxy Note 4-toestellen voldoen aan onze strenge productie- en kwaliteitscontrole-eisen.” aldus Samsung. Zelfs in de handleiding van de Galaxy Note 4 wordt iets gezegd over de kier (tekst vertaald vanuit het Engels):

Een kleine kier ontstaat aan de buitenkant van de behuizing van het toestel

  • Deze kier is een noodzakelijke functie voor fabricage en minimale bewegingen of vibraties van onderdelen kunnen voor komen.
  • Na een bepaalde tijd kan de frictie tussen onderdelen ervoor zorgen dat de kier groter wordt.

Het kan dus zijn dat de kier na verloop van tijd groter wordt, maar hoe groot is niet duidelijk. Ook lijkt het vreemd dat een kier nodig is omdat onderdelen kunnen bewegen en/of vibreren, of dat er frictie ontstaat tussen onderdelen. Voor zover wij weten horen onderdelen in een smartphone niet te bewegen.

GapGate_02Het wordt echter vreemder want toestellen die verkocht worden hebben deze ‘functie’ niet. Dus als het echt noodzakelijk is dat deze kier er is, waarom hebben de Amerikaanse modellen het dan niet?

In totaal zouden mogelijk 30.000 toestellen last hebben van kieren naast het scherm.

Bron: Trusted Reviews & DroidMatters


Tags: , , , , , , ,