HTC kondigt de Desire Eye aan

Het toestel verscheen eerder al in de geruchtenmolen maar HTC heeft hun nieuwe selfiecamera officieel aangekondigd. Het toestel heet de Desire Eye en is voorzien van een 13-megpixelcamera aan de voorkant!

HTC kondigt de Desire Eye aan

De HTC Desire Eye werd onthuld tijdens een presentatie in New York. Qua specificaties en design doet de Desire Eye erg denken aan de HTC One (M8) maar dan met een focus op de frontcamera. Ook is de frontcamera voorzien van een flitser, iets wat je vrijwel nooit ziet op smartphones. Dus het is nu ook mogelijk selfies te maken in het donker!

HTC-Desire-Eye

HTC heeft de camera voorzien van een wijde lens (22mm f/2.2) zodat de camera meer kan zien dan normaal. Op die manier is het dus mogelijk om een selfie te maken met een hele groep mensen zonder moeilijk te hoeven doen. Aan de achterkant zit in feite dezelfde camera. Twee 13-megapixelcamera’s op één telefoon dus!

De Desire Eye heeft een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels en de processor is een Snapdragon 801 met een snelheid van 2,3GHz. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig en 16GB opslag (uit te breiden met een MicroSD-kaartje). De behuizing is gemaakt van polycarbonaat en is waterbestendig.

Samen met de Desire Eye wordt ook de Eye Expierence uitgebracht. Dat is een bundel van apps voor het bedienen, bewerken en toevoegen van effecten bij foto’s. Ook zal het mogelijk zijn automatisch een selfie te maken, je scherm te delen tijdens videobellen en de mogelijkheid je gezicht gecentreerd te houden tijdens videobellen.

Meld je aan voor de HTC Desire Eye alert en blijf op de hoogte van acties!

HTC brengt de Desire Eye in november op de markt voor een adviesprijs van 499 euro.


Tags: , , ,