Samsung Galaxy S5 Plus vanaf eind oktober in Nederland

Samsung heeft bekendgemaakt dat de Galaxy S5 Plus vanaf eind oktober te koop zal zijn in Nederland voor een adviesprijs van 599 euro. Hierdoor is het toestel een stuk duurder dan de huidige Galaxy S5.

Galaxy-S5-kleinDeze week dook de Galaxy S5 Plus plotseling op op de website van Samsung. Er was geen aankondiging, het toestel was er gewoon opeens. Na een kort onderzoekje bleek het te gaan om de Galaxy S5 4G+ die in Zuid-Korea uitgebracht is, maar dan met een andere naam. Feitelijk is de Galaxy S5 Plus gelijk aan de Galaxy S5, maar de processor heeft een upgrade gekregen en er is ondersteuning ingebouwd voor 4G+, een snellere variant van 4G. KPN en Vodafone willen 4G+ in dit najaar uitgerold hebben naar diverse grote steden.

Samsung heeft nu wat meer bekendgemaakt over de Galaxy S5 Plus en het toestel moet eind oktober te koop zijn. De adviesprijs is 599 euro terwijl je voor een gewone Galaxy S5 rond de 500 euro neer moet tellen momenteel.

De laatste ‘Plus’ was de Galaxy S2 Plus

Samsung Galaxy S2 PlusDe laatste keer dat Samsung een Plus-model uit heeft gebracht van een Galaxy S-model was in het begin van 2013. Toen bracht Samsung de Galaxy S2 Plus uit, twee jaar na dat de Galaxy S2 uit kwam. Qua specificaties was de S2 Plus redelijk gelijk aan de S2, maar omdat deze een stuk later uit kwam werd het in de markt gezet als een wat goedkoper alternatief voor de duurdere Galaxy S-modellen. Met de Galaxy S5 Plus pakt Samsung het anders aan omdat het ook daadwerkelijk een iets beter model is dan de standaard versie.


Tags: , , , , ,